Politika

Još 120 akademika, javnih i sportskih ličnosti, doktora nauka i profesora univerziteta podržalo Vučića

Objavljeno: 27.03.2017 | 14:45Izvor: Telegraf.rs

Vučić ima konrektne predloge i planove za boljitak nacije i društva

Naučni Savet Srpske Kraljevske Akademije, koja baštini tradiciju najstarije na Balkanu, sa preko 120 doktora nauka, profesora univerziteta, javnih i sportskih ličnosti, podržao je danas Aleksandra Vučića za predsednika Srbije. Savet je na kratkoj sednici sa samo tom tačkom dnevnog reda konstatovao da Vučić ima konrektne predloge i planove za boljitak nacije i društva, da je čovek koji je cenjen u Evropi i svetu, jer se bori za mir i stabilnost na Balkanu, da želi što stabilniju i mirnu državu, navodi se u saopštenju te institucije.

Članovi Akademije ocenjuju i da Vučić ima podršku Istoka i Zapada.

– Istoka, svakako Rusije kao vekovnog prijatelja nas Srba, i Zapada, posebno nove Trampove adaministracije koja se, za razliku od prethodnih, ne meša u unutrašnje stvari Srbije – navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Podršku Vučiću za predsednika, pored ostalih, dali su članovi Akademije prof.dr Miljko Ristić, prof. dr Branislav Talić, prof. dr Radan Džodić, prof. dr Slavica Ðukić Dejanović, glumac Mihailo Miša Janketić, umetnici Zafir Hadžimanov i Neša Lutovac, dr Dragan Damjanović, pisac, kao i još 70 članova.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

U telefonskom razgovoru, kako se navodi, podršku Aleksandru Vučiću dali su i ugledni članovi iz inostranstva, među kojima: Prof. dr Nikolaj Romanovič Palejev, prof. dr Majkl Gojko Pravica, princ Ðorđe Karađorđević, Majkl Blagoje Radenković, Janko Nikolov Velovski.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Podršku Vučiću za predsednika dalo je i deset uglednih sportista iz svih disciplina, članova Srpske Kraljevske Akademije, navodi se u saopštenju koje je potpisao prof. dr Mirko Kerkez.

Baner, izbori 2017


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u