Politika

Glamur, sjaj i spektakl pred Putinom, Erdoganom, Vučićem... Pogledajte kako su Kinezi napravili savršenstvo od svečane večere (FOTO)

Objavljeno: 14.05.2017 | 14:04Izvor: Telegraf.rs

Teško je rečima opisati salu u kojoj obeduju svetski lideri - najbolje da sami pogledate

Peking je ovih dana ekonomski centar sveta, jer sa tamo održava forum “Jedan pojas – jedan put” na kojem prisustvuju brojni svetski lideri, a među njima se nalazi i delegacija Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem, sa kojim su i Zorana Mihajlović, Siniša Mali….

Ulice glavnog grada Kine su umivene i ukrašene do te mere da mnogi kažu da Peking nikad nije bio lepši. Glamur i sjaj pršti na sve strane, a ništa manje luksuzno nije ni unutar odaja u kojima se okupljaju politički i ekonomski lideri sveta.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Da Kinezi ništa ne prepuštaju slučaju govore i ove fotografije iz sale za ručavanje napravljene uoči večere koju je predsednik Kine organizovao za sve goste.

Svaki tanjir ima poseban vez, svaka kašika, viljuška, nož postavljeni su milimetarski precizno, srazmerno jedni udaljeni od drugih.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Koliko gostiju – toliko konobara. Brojni mladi Kinezi i Kineskinje su na usluzi za svakog gosta, spremni da u trku ispune želje.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Tu su i nezaobilazne kineske skulpture koje ukrašavaju stolove u sali, a domaćin foruma nije otkrio koliko sav glamur košta. Sudeći prema onome što možemo da vidimo samo na osnovu ovih slika, nema dileme da su Kinezi postali vrlo ozbiljna ekonomska sila i da ne bi bilo iznenađenje da uskoro postanu i broj 1 u svetu.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Posle večere organizovana je spektakularna kineska opera, koja će biti održana u velikom Domu naroda.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u