Politika

Dačić: Bombardovaćemo Hrvatsku čokoladicama iz migova (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 30.12.2016 | 14:05Izvor: Telegraf.rs

Vi morate da biste bili jak političar u Hrvatskoj, dobar Hrvat, da budete što više protiv Srba. To je tragično, rekao je u intervjuu za Telegraf Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije

Mi ćemo bacati čokoladice iz tih aviona, pošto vidim da ih to najviše boli, rekao je za Telegraf Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, odgovarajući na kritike hrvatskog rukovodstva povodom nabavke vojne opreme iz Rusije i Nemačke. Prema njegovim rečima, Hrvatima smetaju čokoladice, a kamoli “migovi”.

Dačić u intervjuu za naš portal napominje da je Srbija nabavila oružje kako bi ojačala svoju odbrambenu moć. Najavio je da će uskoro objaviti i detalje Sporazuma o kontroli naoružanja u regionu, koji je potpisan pre 20 godina.

– Obelodaniću koliko je Srbija ispod propisanog nivoa naoružanja, na koji smo se mi obavezali posle Dejtonskog sporazuma – izjavio je Dačić.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Govoreći o odnosima sa Hrvatskom, šef srpske diplomatije kaže da ga brine stvaranje jednog klišea.

– To je da vi morate, da biste bili jak političar u Hrvatskoj, dobar Hrvat, da budete što više protiv Srba. To je tragično. To dovodi do rehabilitovanja jednog fašističkog pokreta iz vremena Drugog svetskog rata – rekao je Dačić za Telegraf.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Na pitanje da li je moguće da dođe nekog konačnog pomirenja, ili ćemo na svakom koraku biti ometani od strane Zagreba u procesu evrointegracija, ministar spoljnih poslova kaže da nije realno da će svi bilateralni sporovi sa Hrvatskom biti rešeni.

– Ali nije ni realno da će Hrvatska te sporove koristiti kao prepreku za evrointegracije Srbije, odnosno naše pristupanje EU, zato što su se na to obavezali Deklaracijom u Saboru. Drugo, zato što to do sada nije bila praksa u EU i treće, zato što su oni imali sličan problem sa Slovenijom – napomenuo je Dačić.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Mi nismo bili protiv toga da se sporovi rešavaju dijalogom, kazao je Dačić i dodao da je o tome bilo reči dok je on bio na čelu srpske Vlade, a Zoran Milanović hrvatski premijer.

– Hrvatska nije imenovala ni svoje predstavnike u te grupe koje smo dogovorili, a danas postavljaju pitanje granice kao jedno od spornih pitanja – kaže za naš portal Dačić.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Kakva je spoljnopolitička pozicija Srbije u svetu na isteku 2016. godine i da li je naša zemlja ponovo na raskrsnici Zapad ili Istok? Kakav je stav SPS o kandidatu za predsednika Srbije, ali i kakva je situacija u samoj stranci, možete pogledati u intervjuu koji je Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije, ministar spoljnih poslova i lider SPS dao za Telegraf.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u