Politika

DA SU NAS NAPALI, BILO BI RAZBIJENIH NJUŠKI: Evo šta je Šešelj poručio posle incidenta sa demonstrantima!

Objavljeno: 19.04.2017 | 22:26Izvor: medio.rs

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je komentarišući incident ispred Narodne skupštine kada je grupica demonstranata nasrnula na njegov automobil, da bi bilo razbijenih njuški da su učesnici protesta započeli fizički obračun sa njim i njegovim vozačem

Da su nas napali bilo bi razbijenih njuški! Pa zar vam ja ličim na nekoga ko bi krenuo da beži?! Nikada nisam bežao, pa ne bih ni sada! - poručio je Šešelj u izjavi za Informer.rs, da bi potom pojasnio kako je došlo do incidenta.

Stranačkim kolima krenuli smo iz zgrade Narodne skupštine, uobičajenom trasom, poštujući sve propise. Grupa demonstranata nas je zaustavila, pojedini su počeli da psuju, a kada sam otvorio prozor od automobila, ti koji su najviše vređali, prvi su se razbežali - objasnio je Šešelj uz opasku da je među okupljenima bilo i onih koji su mu se prijateljski obratili.

Šešelj je ponovio da od devedesetih godina ulazi i izlazi iz Narodne skupštine na glavni ulaz, i poručio da će to i ubuduće to činiti.

To svoje pravo znaću da zaštitim - poručio je on.

Na naše pitanje da li će ovaj incident promeniti njegov stav prema protestima, Šešelj je odgovorio:

I dalje mislim da je pravo na protest demokratsko pravo, i može se protestovati u centru grada, ali se ne smeju blokirati institucije, vitalne saobraćajnice, mostovi, autoputevi ...  - poručio je Šešelj.

Upitan o sudbini protesta, pošto je demonstranata iz dana u dan sve manje, lider SRS ocenio je da među okupljenima nema zajedništva.

Među njima ima ljudi iz različitih grupacija, neki su tu iz zabave, neki što hoće da love u mutnom, neki bi da ušićare na sitno, deo njih je drogiran i pijan. Nema tu homegenosti - zaključio je Šešelj.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u