Politika

Čeda Jovanović hitno operisan!

Objavljeno: 19.10.2014 | 13:06Izvor: Kurir

Opasno: Čedomir Jovanović u noći između četvrtka i petka imao ozbiljan zahvat na levom kolenu. Lekari mu očistili zglob i oštećena tkiva ligamenata i tetiva.

BEOGRAD - Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović hitno je operisan u noći između četvrtka i petka u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“! 

Kako Kurir saznaje, zahvat je bio vrlo ozbiljan, a lekari su političaru morali da odstrane i deo kosti levog kolena!

Ronio sa šavovima

- Operacija nije bila nimalo naivna, izvađen je deo kosti, očišćen zglob, sređena su oštećena tkiva ligamenata, tetiva i mišića. Jovanović nije želeo da čeka intervenciju u inostranstvu zato što veruje našim lekarima, s kojima odranije ima dobra iskustva - kaže izvor Kurira blizak Jovanoviću.

Kako objašnjava, šef liberala je do sada pet puta operisao desno, a sada prvi put levo koleno.

- Tri dana posle operacije u avgustu ronio je sa šavovima, zaštićen vodootpornim zavojima i ortozom. I tada i sada je odmah napustio bolnicu, samo što je ovog puta došao u stranku i rekao: „LDP, na noge. Vreme je“. Lekari i medicinsko osoblje bili su vrhunski, što je jedan od razloga netipičnog postoperativnog toka - dodaje naš izvor.

Inače, prvi čovek liberala je zbog dugogodišnjeg bavljenja raznim ekstremnim sportovima više puta zadobijao ozbiljne povrede, pa je zato imao i nekoliko ponovljenih operacija kolena. 

Povrede zbog sporta

Povredio se i letos, kada je na letovanju na grčkom ostrvu Mikonosu pao prilikom vožnje motora, zbog čega mu je desna noga bila u longeti. Poslednju operaciju kolena imao je u avgustu, takođe na Banjici, i to ubrzo nakon povratka s Mikonosa. Zbog povrede kolena duže vreme je išao i na terapije kod poznatog stručnjaka Milana Ilića, koji je lečio i Anu Ivanović, kao i košarkaša Nenada Krstića dok je bio u NBA.

U LDP nisu želeli da komentarišu naša saznanja.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u