Politika

AKCIJA U TOKU: Uhapšen lider niških socijalista Igor Novaković!

Objavljeno: 27.01.2015 | 12:37Izvor: Kurir

Policija osim donedavnog direktora Jugoistoka privela je i njegove saradnike koji se terete da su izvršili zloupotrebe u vrednosti od 35 miliona dinara

BEOGRAD - Bivši direktor Privrednog društva "Jugoistok" Igor Novaković uhapšen je rano jutros zajedno sa još pet osoba zbog zloupotreba.

Osim njega uhapšeni su Predrag Stojiljković, Bratislav Stojiljković, Miroslav Stamenković, Nikola Jovanović i Predrag Vlajković zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službenih isprava.

"Oni su osumnjičeni da su u periodu od 2013. do 2014. godine obustavili postupak javne nabavke za najpovoljnijeg ponuđača kako bi se kasnije bez tog postupka omogućilo da privredno društvo "Cim doo" iz Niša zaradi 30 miliona dinara", kazao je ministar Stefanović i dodao da će još dve osobe biti obuhvaćene krivičnom prijavom u tom slučaju.

Novaković je bio direktor Privrednog društva Jugoistok od novembra 2012. do marta 2014. godine. On je i visoki funkcioner SPS Nišavskog okruga , a nekada je bio i u Savetu Medicinskog fakulteta, Savetu "Filmskih susreta" i na mestu predsednika Rukometnog kluba "Železničar".

Podsetimo rano jutros u Nišu je započela policijska akcija privođenje lidera niških socijalista i dojučerašnjeg direktora "Jugoistoka" Igora Novakovića.

Stefanović je napomenuo da su danasnje policijske akcije dokaz da policija neće imati bilo kakvu vrste tolerancije i da neće dopustiti da se korupcija širi državom.

"Policija će nastaviti ovakve akcije a svi, bez obzira na pozicije i funkcije, će odgovarati ako prekrse zakon", kazao je Stefanović.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u