Ekonomija

Imlek, Bambi i Knjaz Miloš dobili novog vlasnika!

Objavljeno: 09.04.2015 | 20:32Izvor: Telegraf.rs

Rukovođenje celokupnom grupacijom povereno je Andreju Jovanoviću, koji poseduje višegodišnje iskustvo u ostvarivanju vrhunskih poslovnih rezultata

Kompanije Imlek, Bambi i Knjaz Miloš sa zadovoljstvom objavljuju da su nakon uspešno završene javne ponude i kompletiranja procesa preuzimanja, dobili nove vlasnike – investicioni fond Mid Europa Partners iz Londona, zajedno sa koinvestitorima.

Reputacija novih vlasnika je još jedna potvrda atraktivnosti Srbije kao investicione destinacije kao i kvaliteta poslovanja tri kompanije koje i u novom vlasništvu planiraju nastavak rasta na zadovoljstvo mnogobrojnih lojalnih potrošača.

Mid Europa Partners je najveći investicioni fond u Centralnoj i Istočnoj Evropi, sa velikim iskustvom u razvoju poslovanja kompanija u koje investira i predstavljaće zajedno sa svojim koinvestorima značajnu podršku za dalji razvoj Imleka, Bambija i Knjaz Miloša.

U svom investicionom timu za ovu transakciju, Mid Europa Partners je okupila i Evropsku Banku za Obnovu i Razvoj (“EBRD”), kao i gospodina Andreja Jovanovića u svojstvu investitora i lokalnog partnera.

Rukovođenje celokupnom grupacijom povereno je Andreju Jovanoviću, koji poseduje višegodišnje iskustvo u ostvarivanju vrhunskih poslovnih rezultata. Novi menadžment tim predvođen gospodinom Jovanovićem uključuje vodeće menadžere u Srbiji u sektoru hrane i pića: Ilija Šetka (Imlek), Bojan Radun (Bambi) i Miloš Stojisavljević (Knjaz Miloš).

Foto: Promo

Foto: Promo

– Jako sam zadovoljan činjenicom da promena vlasništva znači ujedinjenje vodećih investitora i finansijskih institucija, brendova i menadžment resursa pod jednim krovom, što vidim kao našu veliku prednost. Menadžment tim poseduje odličnu priliku, ali i veliku odgovornost da uz podršku i ukazano poverenje vlasnika dalje razvija i investira u naše najveće brendove. Naša namera je da kroz ovaj unikatan tim počevši od samog vrha i vlasnika, preko menadžmenta pa sve do proizvodnih linija i polica na kojima se nalaze naši proizvodi, donesemo bolji kvalitet života u domove kupaca i nastavimo širenje poslovanja u Srbiji i u regionu – istakao je izvršni direktor grupacije, Andrej Jovanović.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u