Ekonomija

Evo kako srpsko voće i povrće mogu na rusko tržište!

Objavljeno: 22.06.2015 | 01:17Izvor: Telegraf.rs

Nedavno je, na inicijativu SNP, na Zlatiboru otvorena prva regionalna Kancelarija za saradnju s Rusijom. Potrebno ih je više, što je šansa koju Srbija ne sme da propusti

Nedavno je, na inicijativu SNP, na Zlatiboru otvorena prva regionalna Kancelarija za saradnju s Rusijom. Potrebno ih je više, što je šansa koju Srbija ne sme da propusti

– Šljiva, jabuka, malina, jagoda, razno sveže, sušeno i zamrznuto voće i povrće, to je najveći kapital ovog kraja. Sve što se proizvede u Loznici i Bogatiću može da bude izvezeno u Rusiju bez carina. Privrednici iz ovog kraja su vredni i preduzimljivi, ali njima je potrebna pomoć institucija da organizovanije nastupe na ruskom tržištu – izjavio je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije, prilikom današnje posete Loznici i Bogatiću.

On je istakao da je zato u Mačvanskom okrugu neophodno osnovati Kancelariju za saradnju s Rusijom čiji bi zadatak bio promocija izvoznih, investicionih i turističkih potencijala ovog kraja na ruskom tržištu.

Foto: Promo

Foto: Promo

– Rusija je zemlja gde se poštuju institucije i zato je neophodno da se ekonomska saradnja s Rusijom razvija na institucionalnim osnovama. Imajući to u vidu, nedavno je, na inicijativu Srpske narodne partije, na Zlatiboru otvorena prva regionalna Kancelarija za saradnju s Rusijom – istakao je Popović i dodao da je ”ova kancelarija već ostvarila prve vidljive rezultate, pre svega u oblasti turizma koji predstavlja privrednu granu od najvećeg značaja za Zlatibor”.

Popović je izrazio nadu da će i drugi okruzi i opštine u Srbiji pratiti primer Zlatiborskog okruga i da će osnovati sopstvene Kancelarije za saradnju s Rusijom koje će pružati podršku lokalnim privrednicima da razvijaju intenzivniju saradnju s partnerima u Rusiji.

– To znači veći izvoz, veće plate i nova radna mesta – zaključio je Popović.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u