Društvo

ŽRTVOVALI DEČAKA U NEPALU: Namamili ga keksom i parama, izveli obred, pa mu prerezali vrat!

Objavljeno: 27.07.2015 | 23:35Izvor: Telegraf.rs

Beživotno telo dečaka Dživana Kohara nađeno je 24. jula na obodu sela Kudija, na jugozapadu Nepala. Dete je nestalo tri dana ranije


Nepalac Kodaj Haridžan priznao je da je ubio desetogodišnjeg dečaka pošto mu je šaman rekao da bi ljudska žrtva doprinela izlečenju njegovog sina.

Beživotno telo dečaka Dživana Kohara nađeno je 24. jula na obodu sela Kudija, na jugozapadu Nepala. Dete je nestalo tri dana ranije.

Policijski komesar Nal Prasad Upadhjaja, koji je vodio istragu, izjavio je u ponedeljak za CNN da je Kodaj Haridžan priznao da je, zajedno sa rođacima, počinio užasan zločin pošto se posavetovao sa šamanom. U nekim kulturama se, naime, veruje da šamani imaju magične i spiritualne sposobnosti da izleče bolesne.

Haridžan je policiji rekao da se dete igralo s drugovima u selu i da su ga namamili tako što su mu dali pakovanje keksa i obećali 50 rupija (oko 50 centi).

Zatim su ga odveli u hram u okolini sela, gde su obavili verski obred, a nakon toga u polje, gde su ga trojica držala, a četvrti mu je prerezao vrat. Kada je policija našla dečaka, glava mu je bila gotovo potpuno odsečena od tela. Zbog umešanosti u zločin uhapšeno je 11 osoba, uključujući i šamana, a počiniocima preti doživotna robija. Najmanje petorica su priznali da su učestvovali u ubistvu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u