Društvo

ZRENJANIN U ŠOKU: Struja dečaku (13) SPRŽILA lice i gornji deo tela, lekari mu se bore za život!

Objavljeno: 25.04.2015 | 23:27Izvor: Telegraf.rs

Kristijan Domenik (13) teško je povređen dok se igrao kod transformatora iz kojeg vire razni kablovi i žice

Kristijan Domenik (13), učenik 7. razreda zrenjaninske Osnovne škole “9. maj” teško je povređen, dok se u petak uveče sa drugovima igrao pored neobezbeđenog transformatora u Požeškoj ulici, u gradu na Begeju.

Kako pišu “Novosti”, struja iz visokonaponskih kablova spržila mu je lice, ruke i veću površinu gornjeg dela tela.

Na mesto nesreće brzo je stigla Hitna pomoć i mališan je prebačen u novosadski Institut za decu i omladinu gde su se lekari, do završetka pisanja ovog teksta, borili za njegov život.

Nesreća se dogodila na samo podesetak metara od radne jedinice “Elektrovojvodine“, gde se nalazi zapušteni transformator?! Oko njega se, u šta se juče uverio reporter “Novosti”, odlaže smeće, a u unutrašnjosti vire razni kablovi i žice.

Ovde su se igrali mališani, među kojima je bio i Kristijan Domenik iz susedne Pančevačke ulice.

Foto: Wikipedia/Alexzr88

Foto: Wikipedia/Alexzr88

– U jednom trenutku deca su počela da viču i dozivaju u pomoć. Potrčao sam i zatekao Kristijana na zemlji. Brzo sam pozvao Hitnu pomoć i dao mu da popije malo vode – priča Robert Keseg iz Požeške ulice 25, u čije neposrednom susedstvu se nalazio neobezbeđeni transformator.

Deca su se uplašila od prizora i okupljenih ljudi, a brzo je stigla i Kristijanova majka Tanja. Ona se tada upravo vratila iz Doma zdravlja gde je na pregled vodila mlađeg Kristijanovog brata.

– Šokirana sam. Još drhtim i ne mogu da se smirim. Molim boga da mi spase dete. Jadničak, stalno se tamo igrao sa drugarima, ne znam zašto je ušao u transformator – priča Tanja Domenik, koja sa višečlanom porodicom živi u skromnoj kućici u Pančevačkoj ulici.

Željno iščekuje vesti iz novosadske bolnice. Nada se da će njeno čedo preživeti nesreću i brzo ozdraviti. Prema nezvaničnim informacijama, pripadnici ovdašnje PU, ali ni komunalni policajci, do kraja pisanja ovog teksta nisu obavili uviđaj.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u