Društvo

Zbog ova tri pitanja, mame širom regiona su poludele. Trend je stigao i kod nas, deca od 7 godina na ovo ne mogu da znaju odgovore (FOTO)

Objavljeno: 20.02.2017 | 09:51Izvor: Telegraf.rs

Srećom, pa zadatak sa zagonetkama nije bio za ocenu, ali je definitivno zbunio sve koji su imali uvid u njega

Tri zadatka sa zagonetkama koje nam je poslala čitateljka uneli su čitavu pometnju među roditeljima škole u koju ide i njeno dete. Ni mnogo stariji od dece koja su rešavala zagonetku nisu dali tačne odgovore. Srećom, pa zadatak sa zagonetkama nije bio za ocenu, ali je definitivno zbunio sve koji su imali uvid u njega.

Posle fotografije koja je obišla društvene mreže, a koju je okačila jedna mama iz Hrvatske, šokirana izborom pitanja koje je dobilo njeno sedmogodišnje dete, jedna čitateljka nam je poslala skoro IDENTIČAN test. Da li je neko video pa “prepisao” pitanja, ili je nešto drugo po sredi, nismo sigurni.

Na svu sreću, test u Srbiji nije bio za ocenjivanje, služio je više kao “provera znanja”.

Sedmoro njih u krug se vrte, jedan drugog prate i opet se na početak vrate. Oni su…?”, prvo je pitanje u spornom testu za prvake. Niko nije znao odgovor na ovo pitanje, mada kad su pogledali rezultat, deluje vrlo logično.

Pored ovog, deca su morala da odgovore “u kojem danu u nedelji rak se krije“, što je za nekoga ko ima sedam godina zaista preteško.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Ipak, najeću zabunu napravilo je pitanje: “Putuje na sve strane, svakim korakom telo mu je manje, na kraju samo glava ostane“. Ovde nikome nije palo na pamet da se radi o predmetu, a ne o živom biću, a kamoli o kom predmetu je reč.

Znate li vi odgovore na ova pitanja?

Priznaćete da nisu jednostavna ni za odrasle, a kamoli za tako malu decu. Pošaljite nam odgovore u komentarima za koje smatrate da su pravi.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u