Društvo

ZAVRŠENA KOMEMORACIJA CUNETU GOJKOVIĆU Porodica nije imala snage da govori!

Objavljeno: 26.07.2017 | 13:30Izvor: Alo!

Komemoracija preminulom pevaču narodne muzike Predragu Cunetu Gojkoviću održana je danas u 12:00 sati u Kamenoj sali Radio Beograda.

 

 

Poznati pevač srpskih narodnih pesama Predrag Gojković Cune, preminuo je u petak u 85. godini.

Komemoraciju je otvorila pevačica Merima Njegomir i zamolila sve za minut ćutanja.

Merima NjegomirMerima Njegomir, Foto: Rajko Ristić

- Cune je bio veliki umetnik, pesma je bila njegov život. Bio je moj prijatelj i moj uzor. Tužna sam i za njega je teško reći da je pokojni, ali ostavio nam je pesme koje će slušati i nove generacije - rekla je pevačica.

Pored Cunetove supruge Leposave i ćerki Nataše i Katarine, komemoraciji su prisustvovala i mnoga poznata imena među kojima su Bora Dugić, Ivan Milinković iz "Legenda", Vera Matović, Snežana Đurišić, Zahar, Radiša Urošević, Duška Jovanić, Lepa Lukić, Đorđe David, Ekstra Nena, Olivera Kovačević...

KomemoracijaKomemoracija, Foto: Privatna arhiva

Posle Merime reč je preuzeo Goran Suđić koji je izrazio saučesće porodici, istakavši da je Cune oplemenio muziku.

Bora Dugić je rekao da se, želeli mi ili ne, život ipak završava fizičkom smrću:

- Sećanje na divnog čoveka, dragog prijatelja, učitelja, ne može i ne sme usaknuti. Cune je poznat kao pojava i talenat, a sada je i uspomena. Lično sećanje na Cuneta datira od vremena kada smo se upoznali u Kragujevcu, njegova podrška kao početniku mnogo mi je značila. Bio je strog, ali pravedan. Ponosan sam što sam učio od tako velikog čoveka. Velikani kao Cune su malobrojni i čini se da više odlaze, nego što dolaze. Takav talenat samo majka priroda može da podari.

Suze i jecaji orili su se salom kada je pušten snimak poslednjeg Cunetovog gostovanja na RTS-u. Najpotrešenija je bila porodica velikog pevača, supruga je sve vreme čvrsto držala čašu u ruci...

Ovaj momenat teško je podnela i Lepa Lukić koja nije mogla da zaustavi suze, a rekla je da neće moći na sahranu jer bi to bilo previše za nju.

Niko od članova porodice nije imao snage da govori na komemoraciji...

Goca Stojićević je za "Alo!" izjavila:

- Osećam se i ponosno i prazno, jer je Cune bio poseban među kolegama. On se prema meni ponašao očinski, prijateljski, ljudski i kolegijalno, onako kako čovek samo može da poželi. U njegovom društvu sam se osećala potpuno zaštićeno i ispoštovano. A ne postoje ni reči kojima mogu da opišem koliko smo svi mi njega poštovali.

Cune će biti sahranjen danas u 15:00 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Opelo će biti održano u 14:30 sati.

 

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u