Društvo

ZAŠTO, MILA? Srbija u suzama posle samoubistva devojčice (12)

Objavljeno: 02.04.2015 | 08:58Izvor: Telegraf.rs

Telo devojčice pronašao je njen mlađi brat, koji je pomislio da se ona pretvara, pa je počeo da je golica, ali ona se nije pomerala

Devojčicu Milu G. (12) iz Dimitrovgrada, koja se obesila u sobi u porodičnoj kući u Dimitrovgradu,pronašao je mlađi brat prekjuče oko 18 sati, a pretpostavlja se da se tragedija desila iz običnog dečjeg nestašluka.

Pretpostavlja se da je Mila najverovatnije želela da preplaši ukućane glumeći da hoće da se obesi, pa se nesrećnim slučajem zaista i obesila, piše Informer.

Telo devojčice pronašao je njen mlađi brat, koji je pomislio da se ona pretvara, pa je počeo da je golica, ali ona se nije pomerala.Lekar iz Doma zdravlja, koji je odmah došao na lice mesta zajedno sa tužiocem i kriminalističkim tehničarima, mogao je samo da konstatuje smrt.

Prema pisanju Novosti, smrt je “velikom verovatnoćom nastupila kao posledica povreda od trake na prozorskoj roletni”.

Devojčice je juče sahranjena na gradskom groblju, a od nje su se oprostili roditelji, rodbina, kao i prijatelji i nastvanici iz osnovne škole “Hristo Botev” koju je pohađala nesrećna devojčica.

Psiholozi navode da se deca u retkim slučajevima odlučuju na samoubistvo, ali da sve više mladih koji su uzrasta do 15 godina pati od depresije. Kako navode stručnjaci, oduzimanje sopstvenog života kod dece je često nesrećan slučaj, a ne namera.

– Tragični slučajevi koji liče na samoubistvo kod najmlađih veoma često su, u stvari, igra ili slučajni incident. Razliku između samoubistva i nesreće kod dece je zato veoma teško utvrditi -navodi za Novosti Olivera Vidojević, dečji psiholog.

Izvor: Informer, Novosti


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u