Društvo

ZASTAVA POD OPSADOM: Policija upala u fabriku oružja!

Objavljeno: 22.12.2014 | 12:00Izvor: Telegraf.rs

Iako niko od nadležnih nije želeo da kaže zbog čega je policija od jutros u fabrici, predstavnici sindikata pretpostavljaju da je tu da bi smena rukovodstva protekla bez incidenata

Pripadnici policije od jutros su u fabrici “Zastava oružje” u Kragujevcu, a niko od nadležnih nije želeo da kaže zbog čega je policija tu.

Zaposleni su rekli da su jutros oko šest sati zatekli pripadnike policije na nekoliko ulaza u fabrički krug, kao i ispred Upravne zgrade, a incidenata nije bilo. Direktor Rade Gromović, koga je u subotu Nadležni odbor razrešio, u telefonskoj izjavi rekao je da ne zna zbog čega je policija u fabrici i dodao da je izbor novog rukovodstva obavljen po zakonskoj proceduri.

U Samostalnom sindikatu pretpostavljaju da je razlog ulaska policije postavljenje novoizabranog rukovodstva, a u sindikatu “Nezavisnost” pretpostavljaju da je policija tu zbog mogućih aktivnosti Samostalnog sindikata.

- Jutros smo zatekli veliki broj pripadnika policije u fabrici iz nama nepoznatih razloga - rekao je predsednik Samostalnog sindikata Dragan Ilić i dodao da u tom sindikatu mogu samo da pretpostavljaju da je razlog postavljenje novog direktora, čijem se izboru protive. Ilić je naveo da Samostalni sindikat smatra da u ovom trenutku fabrici oružja nije potrebna promena rukovodstva jer bi, kako kaže, mogla da destabilizuje fabriku.

Procedura izbora rukovodstva nije u skladu sa Uredbom vlade o izboru direktora u javnim preduzećima, kojom se definiše da je potrebna stručnost, radno iskustvo i poznavanje stranog jezika, što u slučaju fabrike oružja, kako kažu, nije uzeto u obzir. S druge strane, u sindikatu “Nezavisnost” podržavaju izbor novog rukovodstva, a ne znaju zašto je policija u fabrici.

- Da li su ovde preventivno, ili zbog mogućih aktivnosti Samostalnog sindikata, nemamo saznanja - rekao je Tanjugu predsednik sindikata “Nezavisnost” Zoran Janković. On je rekao da je novi direktor izabran na javnom konkursu, verovatno kao najkvalitetniji kandidat, kao i da sindikat “Nezavisnost” podržava odluku Nadzornog odbora.

Nadzorni odbor je u subotu 20. decembra za direktorka fabrike imenovao penzionisanog oficira Vojske Srbije Milojka Brzakovića. Na toj sednici, funkcije su razrešeni generalni direktor fabrike Rade Gromović, kao i izvršni direktor Zoran Vučković.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u