Društvo

ZARAĐIVAO NA TUĐOJ MUCI: Govorio da ima isceliteljske moći i tako uzeo hiljade evra!

Objavljeno: 28.08.2014 | 19:04Izvor: Telegraf.rs

Osumnjičeni je krivična dela je vršio tako štoje ubeđivao ljude da im može rešiti zdravstvene i emtivne probleme. Mole se građani koji prepoznaju lice sa fotografije da se jave PU za grad Beograd, na telefon 011/279-7472 ili 011/279-8409

Beogradska policija u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu i pripadnicima PU Novi Sad, uhapsili su i odredili zadržavanje do 48 časova M. Đ. (1987), zbog postojanja osnova sumnje da je na teritoriji Republike Srbije, na štetu fizičkih lica izvršio više krivičnih dela prevara, oštetivši ih za iznos od nekoliko hiljada evra.

Osumnjičeni je krivična dela je vršio tako što se oštećenima lažno predstavljao kao muslimanski hodža i dovodio ih u zabludu da ima isceliteljske moći, te da im može pomoći da se, oni ili članovi njihovih porodica, reše svojih zdravstevnih i emotivnih problema. Od oštećenih je zahtevo da mu predaju najčešće, predmete od zlata – prstenje, burme, lančiće, ogrlice, minđuše i drugo, koje on treba, navodno da “opere od prokletstva“ i da im nakon toga iste vrati. Nakon preuzimanja ovih predmeta od oštećenih, zadržavao ih je za sebe, prodavao ih trećim licima, a novac koristio za lične potrebe, saznajemo iz MUP-a.

Sumnja se da je broj oštećnih građana dosta veći od broja koji je dosadašnjim radom tužilaštva i policije otkriven. Mole se građaniDA LI GA PREPOZNAJETE?  koji prepoznaju lice sa fotografije da se jave PU za grad Beograd, na telefon 011/279-7472 ili 011/279-8409.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u