Društvo

ZA 20 GODINA SPASAO 29 LJUDI Renato Grbić izvlačio je iz vode i one koji su bežali od zakona i one koji su slučajno pali

Objavljeno: 20.10.2016 | 20:50Izvor: Blic

Renato Grbić, heroj sa Dunava, za 20 godina spasao je 29 osoba koje su skočile sa Pančevačkog mosta, poslednju u nizu 16-godišnju devojku koja je juče oko 13.40 pokušala da izvrši samoubistvo.

Za dve decenije Renato je izvlačio najrazličitije ljude, mlade i stare, muškarce i žene. Prvi put sredinom 90-tih godina prošlog veka.

- Momak je preživeo pad, zaranjanjem je hteo da završi započeto, ali ga je jakna vraćala na površinu. Nakon nekoliko puta odbijanja, odustao je i pružio nam ruke - ispričao je Renato pre nekoliko godina događaj koji mu je zauvek promenio život.

Igrom slučaja spasavao je ženu koja je prethodno ubila svog bivšeg muža i njegovu ćerku iz drugog braka, čoveka koji je bežao od policije, muškarca koji je posle nekoliko meseci ponovo skočio sa mosta, ali ovoga puta “na suvo”, ali i radnika koji je na mostu popravljao prugu i nesrećnim slučajem se obreo u vodi.

Pogled iz "Konobe kod Renata i Goce"
Foto: Dejan Briza / RAS SrbijaPogled iz "Konobe kod Renata i Goce"

- Sve je više mladih koji oduzimaju sebi živote. Ne znam šta njih muči u tim godinama, ali trebamo da se zapitamo kao društvo gde idemo - kaže Renato i dodaje da se uvek oseća blaženo kada nekome pomogne.

Retki su spaseni sa kojima je ostao u kontaktu, ali ima i onih zahvalnih na pruženoj drugoj šansi. Jednoj devojci bio je na svadbi, a drugoj koju je spasao sa nepunih 16 godina bio je gost na proslavi punoletstva.

"PANČEVAC" NIJE NAJKRITIČNIJI

Renato tvrdi da “Pančevac” nije najkritičniji.

- Po mojoj proceni još više je samoubistava i pokušaja samoubistava sa Brankovog i Starog železničkog mosta - kaže Renato Grbić.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u