Društvo

Vojin Ćetković emotivan kao nikad ranije, o svim Srbima pod jednom zastavom

Objavljeno: 11.12.2016 | 12:42Izvor: Telegraf.rs

Naš glumac smatra da svako ima interese da stavlja "šapu" na neku zemlju, pogotovu u slučaju kada je, kao naša, država mala i siromašna a bogata prirodnim resursima

Poznati srpski glumac Vojin Ćetković u poslednjem intervjuu datom beogradskim medijima, konkretno Večernjim novostima,  progovorio je na temu nacionalizma i srpstva.

Svoj stav on je iskazao citirajući velikog srpskog književnika Lazara Kostića.

– Laza Kostić je govodio da svi Srbi treba da budu ispod jednezastave, u jednoj državi, oni iz Preka, Krajine, čak i Srbi iz Crne Gore. To mu je zamerio knjaz Nikola, koji ga je primio na Cetinje kad su ga prognali iz Austrougarske i kad je ovde imao problema sa kraljem Milanom. Ali Laza nije trpeo ni njegovu cenzuru, nije voleo apsolutiste, pa je napustio Crnu Goru – objasnio je Ćetković za Večernje novosti.

On smatra da svako ima interese da stavlja “šapu” na neku zemlju, pogotovu u slučaju kada je, kao naša, država mala i siromašna, a bogata prirodnim resursima.

– Najbogatije zemlje u svetu uglavnom su i najsiromašnije, i to je taj paradoks odvajkada. Znajući istoriju, samo u retkim momentima postojanja naše države bilo je mirno, prosperitetno i mogli smo malo da podignemo glavu, iako za te teške događaje postoji i naša odgovornost – zaključio je naš pozorišni i filmski glumac.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u