Društvo

VI DAN DANAS MU NA ULICI DOBACUJU "MESI, MESI NEĆE NIŠTA DA TI ŠKODI": Slavko Štimac progovorio o slavi i popularnosti

Objavljeno: 10.08.2017 | 17:56Izvor: Kurir

Slavko Štimac ovih dana je aktuelan u Hrvatskoj. Glumac radi na relaciji Beograd - Zagreb - Brijuni, a paralelno snima seriju "Ubice mog oca" i treću sezonu hrvatske krimi-serije "Počivali u miru". Za to vreme se takođe sprema za premijeru predstave o velikom bokserskom šampionu Mate Parlovu "Doručak šampiona".

"Ja nisam pozorišni nego filmski glumac. Kod mene vam je u životu sve bilo od telefonskog poziva do telefonskog poziva. Slobodnjak sam i nikada nisam radio neki dugoročni plan niti sam išao na audicije", rekao je Štimac.

FOTO: DRAGAN KADIĆ

"I za ovu saradnju bio je dovoljan jedan telefonski poziv redatelja Aleksandra Švabića. Učinilo mi se zanimljivo i nije bilo dvoumljenja prihvatiti ili ne. Poseban okidač je to što je predstava inspirisana ličnošću Mate Parlova. Ja sam iz generacije koja ga pamti kao apsolutnog šampiona. U mojoj porodici svi smo ga obožavali. On mi je obeležio detinjstvo jer je, što ne moram ni da ponavljam, bio ne samo možda najbolji bokser u Evropi nego je i divna ličnost. Privlačio je pojavom i načinom na koji je komunicirao s javnošću.

Pratio sam ga i radovao se njegovim uspesima, ali nisam imao prilike gledati ga uživo. Moram priznati da nikada nisam ni gledao boks meč uživo. Kad je Mate boksao, kod nas u kući bila je posebna atmosfera. Tati, braći i meni, a i mami koja je gledala onako usput, priuštio je lepe zajedničke trenutke".

Spekulisalo se da se Slavko za premijeru priprema meditacijom i jogom.

"Ja to nikada ne radim. Što ne znači da ne mislim da je to zdravo i korisno. Pripremam se probama i razgovorom i trudim se da budem odmoran. Na Malom Brijunu je najlepša pozornica sveta. Bio sam tu i lani i baš je uzbudljivo glumiti pod vedrim nebom. A nakon svih ovih godina prisutna je i trema. No na kraju, bilo kakva trema nestaje kada ste dobro pripremljeni. Barem u mom slučaju", rekao je Štimac, koji se potom osvrnuo na stare uloge.

"I danas mi na ulici dobacuju replike iz mojih filmova poput mesi, mesi, svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem, Violeta, kućo stara!... Ali ceo život trudim se da budem mirne i bistre glave i ne znam šta znači slava. Gluma je rad kao i svaki drugi, ali sticajem okolnosti je javni posao pa vas više ljudi prepoznaje i to je sve."

FOTO: MARINA LOPIČIĆ


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u