Društvo

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Masovno truju životinje da bi imali čiste ulice za proslavu Nove godine!

Objavljeno: 25.12.2014 | 15:53Izvor: Telegraf.rs

Umesto azila koji je trebalo da bude izgrađen pre četiri godine, šesti put u ovoj godini se sprovodi organizovano trovanje pasa i mačaka u Baru. Otrov je bačen po celom gradu i životinje umiru u najstrašnijim mukama

U Baru je u proteklih nekoliko dana, od posledica trovanja, uginulo nekoliko desetina  pasa i mačaka. Ovo trovanje je primećeno od strane aktivista za zaštitu životinja, pa je sve dokumentovano i prijavljeno barskoj policiji. Ovo je šesto, i do sada najveće masovno trovanje u ovom gradu.

Kako prenose “Vijesti”, umesto azila koji je trebalo da bude izgrađen pre četiri godine, šesti put u ovoj godini se sprovodi organizovano trovanje pasa i mačaka u Baru. Otrov je bačen po celom gradu i životinje umiru u najstrašnijim mukama.

Zabrinuti građani ovog grada u Crnoj Gori navode da nije poznato gde Komunalno preduzeće odlaže leševe.

- Otrov se ne razlaže i lako može dospeti u pijaću vodu, reke… Otrov je bez ukusa i mirisa i može se prepoznati jedino po svetlo plavoj boji – navodi se u dopisu zabrinutih građana.

Oni za trovanje optužuju Komunalno preduzeće iz Bara, navodeći da se sprovodi u saradnji sa Komunalnom policijom.

- Jedino se još ne zna nalogodavac. Smatramo da je ovaj pomor životinja urađen zbog najavljenog novogodišnjeg koncerta – dodaje se u saopštenju.

Građani u dopisu medijima navode da se na jednom od otrovanih pasa vidi vezana kesa koju, kako tvrde, “Komunalna gradska služba koristi za prikupljanje smeća iz javnih korpi za otpad, otpada sa ulice i drugog rasutog smeća”.

“To se radi ovako: jedan pojedinac ili grupa postavlja otrovne mamce, javlja broj i ostavlja kese za smeće. Ubrzo se pojavljuju “čistači” koji uklanjaju leševe.Umesto azila, pribegava se ovom surovom i beskrupuloznom načinu uklanjanja životinja sa ulica. S obzirom na to da se upotrebljava otrov protiv kojeg nema leka i nepoznato je kuda se otpremaju i kako odstranjuju ubijene životinje, pitanje je i opšte bezbednosti vezano za našu životnu sredinu. Vatrogasci su uklanjali ostatke otrova na Trgu Jovana Vladimira iz centra grada.Mesto gde se nalazio otrov je od prve klupe udaljeno svega dva metra“, navodi se u poruci redakciji “Vijesti”.

Uz fotografije, redakciji je prosleđen i link za Jutjub video na kojem je pas Luna, koju su bezuspješno pokušali da spasu smrti od trovanja.

NAPOMENA: Ovaj video sadrži eksplicitne scene koje mogu biti uznemirujuće!


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u