Društvo

UŽIVO Poplave paralisale Srbiju, počela EVAKUACIJA u Kraljevu

Objavljeno: 07.03.2016 | 21:56Izvor: Blic

Zbog obilnih padavina reke u Srbiji su počele da plave. Vanredna situacija proglašena je u opštinama Arilje i Lučani gde su se izlile reke Moravica i Bjelica, pa je pod vodom većina saobraćajnica, domaćinstava, fabrika, škola... Reke su u porastu i u užičkom kraju. Požega je u pripravnosti, a na Đetinji su podignuti bedemi. Nadležni spremni za evakuaciju ugroženog stanovništva.

22.40 - Morava poplavila naselje Grdicu, ugroženo 250 kuća

Poplave u Grdici

Zapadna Morava poplavila je naselje Grdica u Kraljevu. Prema nekim informacijama, oko 250 kuca je ugrozeno, a u toku je evakuacija stanovnistva. Grdica je i pre dve godine identicno bila poplavljena. A prema nekim informacijama ocekuje se da poplavni talas stigne oko 1 sat iza ponoći. Veci broj meštana uopšte nije napustio svoje kuće jer strahuju da će im voda sve uništiti.

22.18- Zapadna Morava raste po dva centimetra svakih sat vremena

Parmenac brana
Foto: RAS SrbijaParmenac brana

Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je da vodostaj Zapadne Morave i dalje raste i to za dva centimetra na svakih sat vremena. On je naglasio da će nadolazeći udarni talas biti u Kraljevu između jedan i tri sata iza ponoći.

- Ponovo je počela da pada kiša, što dramatično pogoršava situaciju. Novo vode na branu u Parmencu je veći nego prilikom katastrofalnih poplava 2014. godine. Preduzeće ’’Putevi Srbije’’ trebalo bi da pojačaju nasipanje bedema u Parmencu i udarni front kod brane – rekao je Ilić. On je istakao da je evakuisano stanovništvo koje živi uz samu reku i naglasio da nema opasnosti od popuštanja brane u Parmencu.

22.00 - Novi Pazar: Sutra nema nastave u školama

Osnovne i srednje škole u Novom Pazaru sutra neće raditi, odlučeno je večeras na sednici Štaba za vanredne situacije.Kako novopazarski radio Sto plus saznaje u ovom telu, obdaništa i ostale javne gradske i republičke ustanove u gradu radiće normalno.

21. 50 - Poplavljena Ovčar Banja

Nivo Zapadne Morave je u popodnevnim i večernjim satima porastao i ugrožena je Ovčar Banja u kojoj su poplavljeni most i ulice, kao i naselje Parmenac.

Poplavljene su vikendice na obali jezera kod Ovčar Banje, a u naselju Parmenac voda je ušla u nekoliko kuća. U selu Zablaće kod Čačka poplavljeno je nekoliko stotina njiva, a voda je ušla i u desetak kuća. 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u