Društvo

UMETNIČKO DELO POSVEĆENO GLUMCU Bata nije dočekao portret!

Objavljeno: 27.06.2016 | 14:57Izvor: Alo!

Glumca Velimira Batu Živojinovića volele su sve generacije, a koliko su ga umetnici poštovali, govori to što je slikar Mane Trbović naslikao portret slavnog glumca u ulju, koji je želeo lično da mu uruči.

Ko jaje jajetu: Batin portret sada je kod LuleIpak, sudbina je imala drugi plan, te su portret preminulog glumca preuzeli njegovi unuci Dina i Velimir.

Naime, ovaj slikar poklonio je portret svog omiljenog glumca Velimira Bate Živojinovića njegovoj porodici, jer nije stigao lično da ga upozna, uprkos želji legendarnog Valtera da se sretnu. Neposredno pred smrt, Bata je preko Instagram profila zapratio slikara i rekao da mu se dopadaju njegovi radovi. Trbović je tada poručio Bati da je naslikao njegov portret u ulju i da bi veoma voleo da ga upozna i da mu ga lično uruči. „Alo!“ je došao u posed dirljive prepiske ova dva umetnika.

Bata ŽivojinovićBata Živojinović, Foto: Emil Čonkić

- Dušo moja, radovi su ti izvanredni, samo nastavi tako - napisao je Bata slikaru, na šta mu je on odgovorio:
- Da li postoji mogućnost da vas negde vidim i da vam uručim tu sliku? Bio bih presrećan da vas vidim uživo. Ostajte dobro najveći gospodine srpskog glumišta - napisao je Trbović.

Raznežen ovim pohvalama, Bata je poručio Manetu da će ga ugostiti u porodičnom domu. 
- Možeš, dušo, da dođeš kod nas u stan, samo da se dogovorimo par dana unapred zbog mog zdravlja - napisao je glumac, ali se ubrzo iznova razboleo i do njihovog susreta nije došlo.

Slikar Mane sa  Dinom i Velimirom  ŽivojinovićSlikar Mane sa Dinom i Velimirom Živojinović, Foto: Promo

Zbog Batine smrti, slikaru se nije ostvario san da ga upozna, a Živojinoviću da vidi svoj portret. Na nedavno održanoj izložbi, slikar je poklonio glumčev portret Batinim unucima, Dini i Velimiru:

- Dini i Velimiru se svideo dedin portret. Ukazali su mi veliku čast dolaskom na izložbu - rekao je umetnik. Velimir je odmah nakon izložbe otputovao kod oca u Pariz, dok Dina ostaje u Beogradu. Kada je ugledala sliku, oduševljeno je uzviknula: „Jedva čekam da baki Luli odnesem portret!“.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u