Društvo

UHAPŠENI M. I. (19) I M. P. (20) Taksistu vezali, pa zaklali zbog 2.000 dinara!

Objavljeno: 09.02.2016 | 09:43Izvor: Alo!

Šabačka policija uhapsila je juče M. I. (19) i M. P. (20) zbog sumnje da su u nedelju uveče zaklali taksistu Čedomira Popovića (61)! Nesrećni čovek je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru u Šapcu.

Kako „Alo!“ saznaje, povod za ovo gnusno ubistvo bilo je odbijanje uhapšenih da plate vožnju. 

- Kada je dvojicu mladića dovezao na odredište, taksista im je ispostavio račun. Oni su rekli da nemaju para i pokušali su da napuste vozilo. Međutim, usledila je tuča u automobilu. U jednom trenutku, M. I. je izvadio nož i njime po vratu posekao taksistu. Nakon što su izboli čoveka, pobegli su iz vozila. Policija je pronašla nož. Prvo je uhapšen M. P., koji je ispričao policiji celu priču. Momak M. I. je iz hraniteljske porodice - objašnjava naš izvor.

Inače, Čedomir je preksinoć primio dva putnika kod autobuske stanice u Šapcu i trebalo je da ih preveze do sela Zablaće. Međutim, u blizini spomen-kompleksa „Ašikov grob“ javio se dispečeru putem radio-stanice, ponavljajući SOS šifru „16, uboden sam, puno krvarim...“.

- To im je šifra za kritične situacije, s obzirom n a to da „City taksi“, u kojem je radio, ima 15 vozila, dogovor je da broj 16 bude znak da je taksisti potrebna pomoć. Odmah su se njegove kolege uputile na mesto koje je naznačio. Zatekli su ga ranjenog u blizini spomen-kompleksa „Ašikov grob“ - kaže naš izvor.

Ubrzo je stigla i Hitna pomoć i prevezen je u urgentni prijem, gde su ga sačekali sin i supruga.
- Bio je svestan, gledao me je i borio se svom snagom, ali nije mogao da govori. Imao je ranu na vratu, a rukom je pritiskao desnu stranu stomaka, tako da pretpostavljam da je dva puta uboden. Ne znam, kad bude urađena obdukcija, koja će, kako su nam rekli, biti obavljena u ponedeljak po podne, saznaćemo - priča supruga Zorica.

Lekari su dva puta pokušali da reanimiraju nesrećnog čoveka, ali mu nije bilo spasa. Čedomirov sin kaže da su mu lekari, koji su dali sve da njegovog oca održe u životu, rekli da je izgubio četiri litra krvi.

Policija pronašla nož na mestu tragedijePolicija pronašla nož na mestu tragedije, Foto: Dejan Živančević

- Prema informacijama koje smo saznali, na taksi stanici kod Autobuske, gde je bilo još taksija, dvojica mladića su tražila prevoz. Dvojica taksista su ih odbila, a Čeda ih je primio, obavestio je centralu da putnike vozi u Zablaće. Ti taksisti su znali da su momci problematični i da su i ranije pravili probleme i zbog toga su ih odbili, dok Čeda to nije znao, tek nešto više od pola godine je radio kao taksista - kaže jedan od Čedomirovih prijatelja.

Radnica na centrali je sve vreme komunicirala sa povređenim kolegom. Glas mu se vremenom menjao. Prema nezvaničnim informacijama, Popoviću je jedna ruka bila vezana žicom za volan, taksimetar je i dalje radio i pokazivao je iznos od 2.390 dinara. S obzirom na to da je policija odmah preuzela vozilo, nije poznato da li su ubice nešto odnele iz automobila. Čedomir Popović biće sahranjen danas na Donjošorskom groblju.

Lekari: Bio je u teškom stanju

U Opštoj bolnici u Šapcu navode da je Čedomir Popović u primljen bez svesti. - Pacijent je primljen bez svesti sa znacima teškog hemoragičnog šoka i po hitnom postupku je primarno obrađen i prebačen u operacionu salu. Primenjene mere kardiopulmonarne i cerebralne reanimacije i zaustavljanje krvarenja nažalost nisu sprečile letalni ishod posledica ranjavanja - navodi se u saopštenju Opšte bolnice „Laza K. Lazarević“.

Taksisti: Izloženi smo napadima

Mića Bajić iz „City taksija“ kaže da su taksisti svakodnevno izloženi maltretiranju, šikaniranju i napadima nasilnika, a da bezbednosne mere ne postoje. - Malo koji taksista ima mogućnost da uloži novac u sigurnosne mere kao što su kamera, pregrada između prednjeg i zadnjeg sedišta, GPRS i slično - dodao je Bajić.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u