Društvo

UBICA SRBINA IZ BEČA POBEGAO NA KOSOVO Zario Perici nož u srce jer je devojci rekao da je lepa

Objavljeno: 22.08.2017 | 09:13Izvor: Blic

Perica je bio dobar čovek, svima drag. Ljudina koja nikome ne bi naudila, a ubijen je u sekundi i to samo zato što je poznanici rekao da lepo izgleda.

Perica je bio dobar čovek, svima drag. Ljudina koja nikome ne bi naudila, a ubijen je u sekundi i to samo zato što je poznanici rekao da lepo izgleda", priča prijatelj Perice Gavrilovića (37), Srbina kojeg je u subotu rano ujutru ispred lokala "Spejs" u Beču, čiji je bio vlasnik, ubio nepoznati muškarac, zarivši mu nož u srce.

Kako kaže, Gavrilovićevi prijatelji iz Beča imaju informacije da je Albanac koji je ubio Pericu odmah posle ubistva pobegao na Kosovo.

Prijatelj Gavrilovića, skrhan bolom, ispričao je šta se tačno dogodilo kobnog jutra kada je Gavrilović ubijen.

 Sve se dogodilo na brzinu. Nakon što su se gosti u njegovom lokalu razišli, na pešačkom prelazu ispred lokala sreo je devojku koju zna iz svog kluba kao gosta. Ona je stajala sa nekim momkom, s kojim nije bila u vezi. Perica je prepoznao dok je prelazio ulicu i pozdravio je komentarišući da lepo izgleda - priča Gavrilovićev prijatelj.

Kako objašnjava, devojka mu je dobacila da ne prelazi ulicu na crveno.

- Na to je tip koji je bio s njom, albanske nacionalnosti, prokomentarisao: "Ma pusti, neka p... k..." Tek tada obratio mu se Perica, koji ga je upitao: "Jesi li siguran da ti p... k..." - priča sagovornik "Blica".

On dodaje da se tragedija dogodila brzo, navodeći da je Albanac odmah izvadio nož i nesrećnog Gavrilovića ubo u srce. Sa nastradalim čovekom, u trenutku nesreće, bio je još jedan muškarac, poreklom iz BiH, koji je takođe uboden nožem. On je na sreću preživeo.

Sagovornik kaže da sve detalje kobne subote zna samo devojka oko koje je sve započelo.

- Ne znam još uvek koja je devojka u pitanju. Znam samo da je u austrijskoj policiji na ispitivanju. Albanac koji je ubio Pericu je pobegao, a prema informacijama do kojih sam došao on je na Kosovu - priča Gavrilovićev prijatelj.

S druge strane, austrijski mediji preneli su izjavu portparola policije Tomasa Kiblingera, koji je kazao da je do tragedije došlo zbog komplimenta koji su Gavrilović i njegov prijatelj iz Bosne udelili dvema devojkama koje su videli na ulici. Muškarci koji su stajali sa devojkama bili su iznervirani njihovim obraćanjem te je jedan od njih izvadio nož i Gavrilovića i njegovog druga izbo. Pericu u grudi, njegovog druga u stomak.

Napadač i njegova "pratnja" su pobegli, a policija je dvojicu teško povređenih muškaraca zatekla kako leže na trotoaru. Prevezeni su u bečku AKH bolnicu, ali je, nažalost, Gavrilović, koji je imao ozbiljne povrede po grudima, ubrzo po prijemu preminuo. Njegov drug je van opasnosti, ali je i dalje na intenzivnoj nezi.

Kako navode austrijski mediji, policija i dalje traga za ubicom.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u