Društvo

UBICA NENADA OPAČIĆA MESECIMA VEŽBAO PUCANJE: Novi detalji istrage o ubistvu vođe veterničkog klana!

Objavljeno: 03.07.2015 | 23:14Izvor: Telegraf.rs

Likvidacija Nenada Opačića i njegove supruge, koja je bila "kolateralna šteta", iziskivala je ogromnu logističku podršku i planiranje. Sama priprema ubistva trajla je više od šest meseci

Janoš Šnajder (35) koji je osumnjičen da je krajem februara ubio Nenada Opačića i njegovu suprugu u Novom Sadu, bio je dugogodišnji narkoman i vatreni navijač Crvene Zvezde.

Naručilac ubistva Nenada Opačića, neko iz vrha zemunskog klana namamio je Šnajdera da ubije Opačića tako što mu je ponudio ogroman novac i lagodan život u Španiji. Obezbedio mu je tromesečnu obuku pucanja i logistiku, a kad je Šnajder obavio zadatak, i sam je ubijen u Češkoj, piše “Informer”.

REŠENA MISTERIJA: Evo s kim je Opačić razgovarao telefonom u noći kada su ga ubili!

Izvor iz MUP-a kaže da je samo nedelju dana nakon Opačićeve likvidacije  specijalni istražni tim utvrdio da je vođu veterničkog klana ubio Janoš Pnajder zvani Pendula, ali da je to držano u tajnosti.

PRONAĐEN LEŠ OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO NENADA OPAČIĆA! Policija u Pragu našla telo Janoša Šnajdera

– Likvidacija Nenada Opačića i njegove supruge, koja je bila “kolateralna šteta”, iziskivala je ogromnu logističku podršku i planiranje. Naredbu za ubistvo Nenada Opačića dao je jedan moćan član “zemunskog klana”, koji se u zatvoru sukobio sa njim. Sama priprema ubistva trajla je više od šest meseci – priča izvor blizak istrazi.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

ZBOG TRŽIŠTA DROGE: Vođa navijača naredio da se likvidira Opačić?

Pendula je bio u zatvoru sa Nenadom Opačićem i jedno vreme su čak bili u istoj ćeliji.

Ubica ispalio deset hitaca u Opačića, sestri Marijane Mateus jedan u čelo!

– Saradnici nalogodavca su napravili prvi kontakt sa Janošem još u zatvoru, ali to je u početku bilo samo “opipavanje terena” i neobavezna priča među “žestokim momcima”. Oni su ga ubeđivali da bi lako mogao da napreduje u hijerarhiji i postane “neko i nešto” u podzemlju. Kada se Šnajder dovoljno zagrejao za tu ideju o “napretku u podzemlju” , počeli su da mu pune glavuo novcu, kućama, automobilima i gomili droge u Španiji – kaže izvor upućen u slučaj.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Pendula je iz KPZ “Sremska Mitrovica” izašao u decembru 2014. godine i odma je počeo da vežba pucanje u jednoj šupi na periferiji Novog Sada.

- Koliko se izveštio sa pištoljem najbolje pokazuje činjenica da je prilikom likvidacije pucao u Opačića deset puta, pri čemu je svaki metak bio smrtonosan. Jasminu je likvidirao jednim metkom u glavu – objašnjava isti izvor.

Tog dana kada su ubijeni, Opačići su proslavljali godišnjicu braka, a sve vreme su bili pod prismotrom Šnajderovih pomagača, koji su ga obaveštavali kada da zpočne akciju.

– Nenad i Jasmina su prvo bili na večeri u čardi na Petrovaradinu, a onda su otišli u jedan kafić u blizini “Spensa”. Nakon toga, Nenad je odvezao brata u Veternik, a Jasmina se sa kumom dovezla pred zgradu u kojoj je stanovala sa mužem – navodi dobro upućen izvor.

Printskrin: Youtube/Telegraf.rs TV

Printskrin: Youtube/Telegraf.rs TV

Jasmina Opačić i kuma su čekale Nnenada ispred zgrade, a kad je stigao, zajedno su krenuli ka ulazu u zgradu.

– U tom trenutku iza ćoška zgrade pojavio se muškarac sa kapuljačom. Teturao se kao pijanac da ne bi probudio Nenadovu pažnju jer su se dobro poznavali. Kada je Šnajder prišao na samo dva metra od bračnog para Opačić, iz jakne je izvukao repetirani pištolj i ispalio deset metaka u Nenada. Potom mu je prišao i “overio ga” u glavu – priča izvor iz istrage.

– Tada je Jasmina zgrabila ubicu za ruku i videla mu lice, a Pendula joj je pucao u glavu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u