Društvo

TUKAO GA LANCIMA PO LEĐIMA: Horor u domu kod Niša!

Objavljeno: 29.05.2015 | 00:55Izvor: Telegraf.rs

- Sin mi je ispričao da ga je vaspitač napao dok je spavao, tukao ga i pretio da nikome ne sme da kaže šta mu se desilo - kaže otac pretučenog mladića Dragoslav Cvetković

Radivoje Aleksić (66) iz Aleksinca osuđen je na šest meseci kućnog zatvora zbog zlostavljanja i mučenja jer je kao vaspitač Doma za smeštaj odraslih u Kulini lancem pretukao tada tridesetjednogodišnjeg štićenika ove ustanove Bratislava Cvetkovića.

Vaspitač je besan upao u sobu i lancem po leđima krenuo da udara Cvetkovića, koji je u tom trenutku  spavao. Incident se dogodio u noći između 10. i 11. juna 2012, kada je Aleksić dežurao.

Tadašnji direktor Goran Petković o napadu je odmah obavestio policiju i vaspitaču uručio otkaz.

Dragoslav Cvetković, otac zlostavljanog mladića, izrazio je zadovoljstvo što je Aleksić osuđen.

– Sin mi je ispričao da ga je vaspitač napao dok je spavao, tukao ga i pretio da nikome ne sme da kaže šta mu se desilo. Toliko ga je jako udarao da je Bratislav imao masnice po leđima više od mesec dana – ispričao je mladićev otac.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Rade Aleksić tvrdi da je nevin i da je žrtva osvete kolega.

– Jedino što je tačno jeste da je Cvetković pretučen, ali ja ga nisam ni pipnuo. To je uradio drugi štićenik, kod koga je nađeno i neko crevo i gajtan, što su dokazi da je on to uradio. Ja sam mu prišao da vidim šta je sa njim jer je jaukao. On mi je tada rekao: “Ti Rade…”, što su svi protumačili kao da je mene optužio. Ostadoh bez posla, osudiše me ni krivog ni dužnog. Treba da platim silne sudske troškove. Ne znam šta da radim, ni da li da se žalim. Možda mi ni to neće pomoći, a troškovi će se uvećati – rekao je Aleksić.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u