Društvo

TUGA NEOPISIVA, TAJNU ODNELA SA SOBOM U GROB: Sahranjena učenica (15) iz Bora koja se obesila

Objavljeno: 03.12.2016 | 14:31Izvor: Kurir

Tuga, leleci, jauci i suze... Danas je na večni počinak ispraćena 15-godišnja učenica iz Bora koja se preksinoć obesila u porodičnoj kući u selu Zlot, posle tajanstvenog telefonskog poziva.

Reka školskih drugova, prijatelja, rodbine, komšija, činila je tužnu povorku, u kojoj niko nije znao odgovor na pitanje zašto. Tu tajnu odnela je sa sobom u grob, a njeni najbliži kazali su da je sebi oduzela život posle tajanstvenog telefonskog poziva koji je primila...

Foto: KurirFoto: Kurir

- Pričala je sasvim normalno, nije bila nervozna. Samo je iznenada posle razgovora rekla da ide da ubaci drva za potpalu, poljubila mlađeg brata i sestru i izašla veselo iz kuće - ispričao je mlađi brat policajcima. Kako je rekao, roditelji su pre tragedije otišli u nabavku, a deca su ostala sama kod kuće.

- Otišla je u pomoćnu prostoriju, gde koljemo svinje. Popela se na stolicu i o kuku vezala kanap za vezivanje snopova žita. Drugi deo obmotala je sebi oko vrata i vezala u čvor. Skočila je sa stolice... Papuče su joj ispale... Tu ju je kasnije pronašao moj unuk i njen brat i obavestio oca - ispričao je juče deda nesrećne devojčice, tvrdeći da nije bilo nikakvog povoda niti nagoveštaja da se devojčica odluči na očajnički korak.

Brat je video mrtvu

Dva sata posle odlaska u kupovinu, otac je, prema rečima dede devojčice, pozvao decu da vidi šta rade. Devojčica se nije javljala na telefon, pa je pozvao mlađeg sina, kome je rekao da potraži sestru.
Dečaka je zatekao stravičan prizor. Brzo je izleteo iz prostorije i pozvao oca.

- Tata, tata, Dada se obesila - jedva je izustio dečak plačući preko telefona... Slučaj je odmah prijavljen borskoj policiji i Hitnoj pomoći, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. Pre dolaska policije porodica je skinula devojčicu s vešala, presvukli su je i zapalili sveću.

Podsetimo, ovo je drugi slučaj za godinu dana. Naime, u istom selu početkom februara obesila se jedanaestogodišnja devojčica, ali ni za nju se nije saznalo zbog čega je izvršila samoubistvo. Meštani, koji u velikom broju veruju u vlašku magiju, kažu da je devojčica bila omađijana.

(EPK/EK)



Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u