Društvo

TRILER NA NEBU: Pogledajte kako je falkon s Nikolićem dva kilometra padao u ambis!

Objavljeno: 18.04.2015 | 15:45Izvor: Telegraf.rs

Na letu za Rim došlo do kvara, tragedija iznad BiH izbegnuta samo zahvaljujući prisebnosti pilota. Letelica se tresla, mi smo bukvalno leteli po avionu, kaže Mrkić.

BEOGRAD - Svojevrsni nebeski triler odvijao se juče na jutarnjem letu državnog „falkona“ koji je prevozio predsednika Srbije i njegove saradnike za Rim, na susret s papom Franjom u Vatikanu. Samo sekunde su delile letelicu od pada s visine od 10.000 metara na prostoru Bosne i Hercegovine, ali je tragedija izbegnuta zahvaljujući prisebnosti pilota Petra Romčevića.

Avionu je pukao jedan motor, nakon čega je počeo strmoglavo da se obrušava dva kilometra ka zemlji. Pošto ga je pilot stabilizovao, vratio ga je za Beograd.

Padali kao kamen

Predsednik Nikolić nije bio voljan da opširnije opisuje dramu iznad Crne Gore.
- Hvala bogu, dobro je - kratko je poručio šef države.

Savetnik predsednika Nikolića Oliver Antić, koji je bio među putnicima, svedoči za Kurir da je situacija bila veoma dramatična.
- Verujte mi, nije bilo nimalo prijatno, čak ni meni koji sam kao mlad bio stjuard, pa mi avion dođe maltene kao tramvaj. Letelica je u jednom trenutku počela da pada nosem ka zemlji, stjuardese su pale na pod, a žene iz naše delegacije pobelele su od straha, što je i razumljiva reakcija - kaže Antić.

Prema njegovim rečima, čak i u tim dramatičnim trenucima bilo je crnog humora.
- Rekao sam da će biti šteta što neće imati ko da mi govori na sahrani, na šta se predsednik Nikolić nasmejao. Rekao je da je ovaj avion jedino bio siguran dok se njime vozio kralj Aleksandar. Na sreću, pilot je bio izuzetno priseban i profesionalan i uspeo je da spase avion, posle čega nas je vratio za Beograd - navodi Antić.
Na pitanje Kurira da li se može govoriti o diverziji i čak atentatu na predsednika odgovara:

Moguća diverzija

- Znate, kada je reč o predsedniku države, svaku mogućnost treba uzeti u obzir, pa i diverziju. Ja lično ne mislim, ali znam da komisija koja istražuje ceo slučaj ispituje mogućnost koju ste vi pomenuli - smatra Antić.
Osim Nikolića i Antića, u avionu su još bili predstavnica za medije Stanislava Pak i savetnica Jasmina Mitrović Marić, kao i Ivan Mrkić, savetnik predsednika. Takođe, tu je bio i kopilot Bojan Zorić i kabinsko osoblje.
Stanislava Pak potvrdila je za Kurir da se sve srećno završilo zahvaljući veštim pilotima Avio-službe Vlade Srbije. Ona, međutim, tvrdi da nije bilo crnohumorne atmosfere, koju nam je preneo Oliver Antić:
- Naši piloti su genijalci, taj pilot je za mene heroj. Bilo je mirno, tiho, niko nije vrištao. U tom trenutku smo bili u šoku. Predsednik je bio potpuno pribran. Bila je potpuna tišina.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u