Društvo

TRETIRAO JE MOJU UNUKU KAO DA JE ŽIVOTINJA: Baba devojčice koju je sveštenik silovao otkrila nove detalje

Objavljeno: 01.07.2016 | 09:45Izvor: Telegraf.rs

- Upoznao ju je s raznim dečacima. Bila je mala i nezrela da mu se suprostavi. Pet godina je malo kazne za upropašćeni život - kazala je Regina S.

Sveštenik Milovan Đ. (58) iz Kovina osuđen je na pet godina zatvora zbog toga što je 2014. obljubio 13-godišnju devojčicu. Regina S, baba maloletne devojčice, smatra da je dobijenapresuda preblaga za ovako gnusan čin.

- Unuku sam gajila od četvrte godine. Moju ćerku, a njenu majku, ona nikada nije zanimala, dok joj je otac kriminalac. Pevala je u crkvenom horu, a taj bolesni sveštenik je iskoristio njenu nevinost i neznanje - rekla je za beogradske medije baba sada 15-godišnje devojčice.

Podsetimo, davanjem iskaza u policiji devojčica je, vidno potresena, rekla da ju je sveštenik namamio u svečanu salu i silovao.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

- Upropastio mi je dete - dodala je baba maloletne devojčice.

Dodala je da je devojčica godinu dana nakon što je otkrila šta joj je sveštenik radio otišla kod oca u Kragujevac, koji ju je zvao jer je očekivao da će dete dobiti odštetu.

- U međuvremenu se tamo prijavila Centru za socijalni rad. Kad je ocu rekla da od sveštenika ne želi novac, već samo da bude primereno kažnjen, on ju je izudarao i izbacio na ulicu. Potom je upoznala nekog dečka i ne znam šta se s njom dešava. Čujem da je tamo maltretiraju i razvlače po ulici - priča vidno potresena baba.

Ona dodaje da je devojčica u martu bila tri dana kod nje i da je nakon toga pobegla. Kaže da joj je upropašten život zbog toga što se desilo.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Da se to nije desilo, ne bi odlazila od kuće zbog sramote koja ju je snašla. A u selu su tada pisali peticiju da se pop oslobodi iako su znali kakav je. Opijao se, vucarao mi dete po kućama da seče slavski kolač. Viđali su ih ljudi, to sam tek kasnije saznala - tvrdi baba nesrećno maltretirane devojčice.

Ona je, kako kaže, nezadovoljna presudom koju je doneo Apelacioni sud u Beogradu.

- Pet godina kazne za upropašćeni život je malo. Živi nedaleko od nas, ne želim da ga vidim. A kad ga vidim, želim da ga ubijem. Za njega doživotna robija. Navukao mi je dete parama i nekim otrcanim krpicama koje joj je davao da bi ćutala i bila s njim, iskoristio mi je dete.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Regina S. najviše strahuje, kako kaže, od toga da joj neko ne javi da joj je unuka nađena mrtva na ulici.

- Milovan Đ. ne zaslužuje da živi - ogorčeno je dodala.

Ona tvrdi da je Đokić pripremao teren kako bi mogao da optuži nekog drugog za ovaj zločin.

- Upoznao ju je s raznim dečacima, ponašao se prema njoj kao prema životinji. Bila je mala i nezrela da mu se suprotstavi - zaključila je baba obljubljene devojčice.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u