Društvo

TRAGEDIJA Dečak (4) umro pošto su mu lekari stavili ruku u gips

Objavljeno: 01.12.2015 | 23:05Izvor: Alo!

Aleksandar Adamović (4) iz sela Županjac kod Lazarevca, preminuo je pet dana pošto je pao i nakon što su ga doktori iz Tiršove otpustili s konstatacijom da je nagnječio lakat. Dete prestalo da diše dok ga je otac ponovo vodio u bolnicu.

Otac dečaku na putu do bolnice davao veštačko disanje, Foto: Profimedia

Aleksandar je preminuo u ponedeljak, pet dana nakon što je povredio ruku, a njegovi roditelji tvrde da bi mališan bio živ da su lekari u Tiršovoj na vreme uspostavili tačnu dijagnozu.

Majka Dragana Miljanić (28) i otac Dejan Adamović (37) kažu da je Aleksandar u prošlu sredu, pet dana pred smrt, igrajući se u dvorištu ispred kuće pao i povredio ruku.

Malo se zaplakao, ali se brzo smirio i legao da spava. Probudio se posle oko 15 minuta žaleći se na bolove. Ruka mu je otekla pa smo ga ujutru odvezli u dom zdravlja - kaže dečakova majka Dragana.

Zbog velikog otoka pedijatar iz Lazarevca uputila ih je u dečju bolnicu u Tiršovoj gde je primljen u četvrtak po podne. Kako navode nesrećni roditelji, lekari u Tiršovoj su uradili snimak ruke, ali nisu mogli da se slože da li je u pitanju teža ili lakša povreda. Odlučili su da detetu ruku stave u gips i zakažu kontrolu za dva dana.

- U petak se otok povećao. U subotu na kontrolnom pregledu, doktori su snimili ruku i zaključili da je stanje mnogo bolje. Prepisali su mu lekove za umirenje bolova, a za otok konstatovali da je očekivana pojava. Trebalo je da ponovo dođemo na kontrolu u utorak, ali... - priča otac Dejan.

Dan posle kontrole mališanovo stanje naglo se pogoršalo. Nije mogao da hoda, bio je pospan i odbijao je hranu. U ponedeljak ujutru je pao u nesvest. Na putu do bolnice, otac mu je dao veštačko disanje ali je bilo uzalud.

Dragan kaže da je znao da nešto nije u redu kada su mu u Hitnoj rekli da napusti ordinaciju.

- Posle nekog vremena odande je izašao doktor i tiho rekao: "Primite moje saučešće". Da su ga detaljno pregledali, još bi bio živ - kaže Dejan i dodaje da mu je prilikom preuzimanja tela pokojnog sina jedan patolog rekao da će prvi rezultati obdukcije biti poznati tek za dva meseca.

U saopštenju dečje Univerzitetske kilinke u Tiršovoj stoji da je dečak u dva navrata primljen u ovu ustanovu, 26. i 28. novembra kada je zakazan kontrola za 1. decembar.

"Nakon kontrole od 28. novembra lekari iz Tiršove nisu imali uvid u dečakovo zdravstveno stanje", saopštili su sa ove klinike.

Mališan je primljen u lazarevački dom zdravlja u ponedeljak, kada je ustanovljena njegova smrt.

- Ostali smo bez sina, nema više našeg Aleksandra! Šta da radimo? Do pre neki dan igrao se u dvorištu, a sad evo ga u mrtvačkom sanduku. Umro nam je na rukama, mada su nam doktori rekli da ne brinemo. Trebalo je da mu u subotu skinu gips, ali se njegov životu u ponedeljak samo ugasio - jaukala je dečakova majka.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u