Društvo

TORNADO MOŽE SVAKO JUTRO DA NAS POGODI: Dolazi nam PAKAO od vremena!

Objavljeno: 27.06.2016 | 09:28Izvor: Telegraf.rs

- Biće grada, pljuskova i grmljavine večeras na teritoriji cele Srbije. Ipak, treba reći da nas neće zadesiti onako jako nevreme kakvo smo imali prošle nedelje - kaže Đorđe Đurić, meteorolog sajta "Weather2Umbrella"

Promenljivo vreme koje je obeležilo prethodni mesec čeka nas i u narednom periodu, sa paklenim temperaturama, ali i mogućim vremenskim nepogodnama, kako što pojava tornada.

Pogoršanje vremena čeka nas već danas, jer meteorolozi najavljuju pljuskove, pojačan vetar i u nekim predelima pojavu grada.

- Biće grada, pljuskova i grmljavine večeras na teritoriji cele Srbije. Ipak, treba reći da nas neće zadesiti onako jako nevreme kakvo smo imali prošle nedelje – kaže Đorđe Đurić, meteorolog sajta “Weather2Umbrella”

Prosečne temperature do kraja meseca kretaće se oko tridesetog podeoka, sa čestim pojavama kiše, a već početkom jula nas očekuju paklene temperature od čak 38 stepeni. Međutim, prema najavama meteorologa, kasnije tokom meseca će se stabilizovati vremenske prilike, sa temperaturama koje će biti prosečne za ovo doba godine. Postoji mogućnost i da se može doći do pojave tornada, ili takozvane pijavice, koje je zadesila Pančevo pre nekoliko dana.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 Tornado kako što je bio u Pančevu može svako jutro da se desi. Međutim, to nije bio pravi tornado, jer da jeste, od Pančeva ne bi ništa ostalo. Mogu da se dese opasnije stvari, kao tornado u selu Šopići 2014. godine, kada je išao preko Dunava i podigao šleper od 400 tona – kaže meteorolog Časlav Stanojević za beogradske medije, ističući da to sve zavisi od brojnih termodinamičkih uslova.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u