Društvo

Tokom rata u Bosni, poslala im je paket pomoći. Sada su joj se zahvalili na najlepši način (FOTO)

Objavljeno: 29.08.2016 | 17:01Izvor: Telegraf.rs

Odrastajući u Velsu, gospođa Glin nije imala pojma šta se dešava u BiH, ali je odlučila da učestvuje u božićnoj akciji pomoći deci u BiH

Žena koja je poslala paket pomoći za porodicu iz BiH tokom rata ostala je šokirana nakon što joj je u inboks na Fejsbuku stigla poruka zahvalnosti 22 godine kasnije.

Lovri Ovejn Glin (28) je učestvovala u akciji pomoći za Božić tokom jedne od ratnih godina. Oni koji su dobili njen paketrekli su joj kako su zahvalni na onome što su tada dobili.

Veruje se da je ovo prvi put da je neki društveni medij pomogao ujedinjenju pošiljaoca i primatelja.

Odrastajući u Rutinu (Denbighšir, Vels), gospođa Glin nije imala pojma šta se dešava u BiH, ali je odlučila da učestvuje u božićnoj akciji pomoći deci u BiH. Zapakovala je nekoliko igračaka, četkicu za zube, pastu i svoju sliku.

- Imala sam šest godina i nisam znala šta se dešava u BiH. Znala sam da je rat ali nisam mogla razumeti razmere. Ipak, bila sam nekako svesna da kutija ide za pomoć deci koja su u nevolji - kazala je Glin ne sluteći da će se posle desiti ništa više od toga.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

- Ovog meseca dobila sam poruku od gospođe sa slikom koju sam poslala kao dete. Mislila sam prvo da je to neko koga sam srela na odmoru i ko je sačuvao moju sliku, ali ispostavilo se da je to Anesa Avdić-Džinalić, osoba koja je u braku s Mirzetom Džinalićem koji je tada primio paket.

On i njegova sestra Safida bili su tada oduševljeni onim što su dobili odlučivši da sačuvaju sliku pošiljalaca. Zapravo, ključna u svemu bila je Safida. Porodica Džinalić sada živi u Švedskoj, a Glin je odlučna da ih potraži i upozna se sa njima.

– Mnogi ljudi koji učestvuju u sličnim akcijama pomoći napišu pismo, pošalju sliku, ali nikada nisam čula da je neko nekoga pronašao na ovaj način – kazala je Glin.

 

 

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u