Društvo

TIJANIN I ZOJIN ZAKON, ZABRANA ALKOHOLA ZA KLINCE: Ovo su peticije koje treba da potpišete ako želite dobro svojoj deci!

Objavljeno: 22.12.2014 | 17:32Izvor: Telegraf.rs

Situacije koje su se dešavale u godini koja nam izmiče bile su jezive, a sama činjenica da su u svaku od njih upletena deca kao nikad ranije probudila je svest građana da nešto mora da se preduzme. Ukoliko već niste, pozivamo vas da potpišete sledeće peticije

Godina koja je na izmaku, Srbiji je donela toliko užasa za koje su i najstarije generacije rekle da ih nikada u svom veku nisu doživele. Jeziva silovanja i ubijanja maloletnih devojčica, vešanje životinja i preterano konzumiranje alkohola koje je brojne mlade ljude odnelo pravo u smrt, samo su neki od prizora sa kojima smo bili suočeni.

Same situacije koje su se dešavale bile su jezive, a sama činjenica da su u svaku od njih upletena deca kao nikad ranije probudila je svest građana da nešto mora da se preduzme. Ukoliko već niste, pozivamo vas da potpišete sledeće peticije i time zajedno skrenemo pažnju na to da je neke zakone neophodo što pre doneti. Nadamo se da će neki od predloženih zakona biti u što skorijem periodu doneti, a da će stradanja dece i mladih ljudi u ovoj zemlji napokon stati.

PETICIJA ZA DONOŠENJE TIJANINOG ZAKONA!

Predlog Tijanoinog zakona koji čeka na raspravu i usvajanje predviđeno je izmena i dopuna zakona koji se odnosi na nestale osobe, posebno maloletne, i to sa omogućavanjem za postupanje po hitnom postupku, koje bi bilo obavezujuće (MUP – TUŽILAŠTVO), u smislu upotrebe tehničkih i ljudskih resursa. Ako bi policija pravovremeno mogla rekonstruisati kretanje, pribaviti listing, i elektronske komunikacije, vreme pronalaženja osobe bilo bi svedeno na minimum. Pri tom, naravno, uz ustanovljavanje jasne procedure, kako bi se sprečile zloupotrebe.

Jeziva smrt Tijane Jurić odjeklnula je Srbijom kao najcrnja slutnja koju niko nije mogao ni da sanja. Samo mesec dana kasnije ubijena je još jedna devojčica, a zatim još jedna. Nadamo se da je tu kraj nizu ovako jezivih zločina.

Ukoliko još niste, potpišite peticiju za donošenje ovog zakona OVDE.

Printskrin: Peticije24.com

Printskrin: Peticije24.com

Za smrt devojčice Tijane Jurić optuže je Dragan Đurić koji je i priznao ovaj zločin.

PETICIJA ZA ZABRANU TOČENJA ALKOHOLA MLAĐIMA OD 21 GODINU

Zbog sve većeg broja saobraćajnih nesreća koje su samo u toku ove godine odnele oko 500 života, redakcija portala Telegraf.rs je pre dve nedelje pokrenula inicijativu za zabranu točenja alkohola mlađima od 21 godine u ugostiteljskim objektima, jer je upravo piće glavni uzročnik u većini udesa s najtežim posledicama!

Na ovakvu inicijativu između ostalog pokrenuo nas je i podatak da je do početka decembra u nesrećama stradalo čak 76 osoba starosne dobi od 16 do 25 godina.  Peticiju za zabranu točenja alkohola mlađim punoletnicima možete potpisatiOVDE.

Printskrin: Peticije24.com

Printskrin: Peticije24.com

PETICIJA ZA DONOŠEJE ZOJINOG ZAKONA

Roditelji osmogodišnje Zoje Miroslavljević, koja je preminula prošle godine  posle borbe sa Batenovom bolešću, pokrenuli inicijativu za predlog zakona kojim bi trebalo bi da se uvede obaveza dijagnostikovanja bolesti kod dece u roku od šest meseci.

“Predlog Zojinog zakona, odnosno predlog Zakona o prevenciji i dijagnostici genetičkih bolesti, genetički uslovljenih anomalija i retkih bolesti, nije politički zakon, već zakon kojim se obezbeđuju bolji i efikasniji uslovi za lečenje dece sa retkim ili genetičkim bolestima u Srbiji. Ova deca su trenutno nevidljiva Republici Srbiji, jer ih postojeći zakoni i propisi često uopšte ne prepoznaju. To se mora promeniti”, poručuju iicijatori peticije.

Printskrin: Peticije24.com

Printskrin: Peticije24.com

Peticiju za donošenje Zojinog zakoa možete potpisati OVDE.

PETICIJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTIJA U SRBIJI

Jedna vest koja nas je tokom ove godine prenerazila i svakog ko ju je pričitao navela da se bar na trenutak zapitamo kuda idemo glasila je “Devetogodišnjak obesio psa”. Da ovo nije usamljeni slučaj govore i svakodnevni natpisi u novinama sličnih naslova.

Printskrin: Peticije24.com

Printskrin: Peticije24.com

Izvesi Vladimir Midanović pokrenuo je Peticiju za formiranje Policije za zaštitu životinja u Srbiji. Ovu peticiju do sada je potpisalo 9.466 ljudi, a to možete učiniti i vi OVDE.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u