Društvo

TESLINO PRAVO IME JE NURUDIN TESIHOVIĆ: Ovu budalaštinu je objavio jedan sarajevski portal!

Objavljeno: 06.05.2015 | 13:05Izvor: Telegraf.rs

Ove neproverene informacije su zasnovane na DNK testu koji je istražen na Univerzitetu u Baltimoru, a predstavlja još jednu u nizu skandaloznu tvrdnju u vezi s Teslinim poreklom

Nakon što je muftija sandžački Muamer Zukorlić izjavio da je srpski naučnik Nikola Tesla pred kraj života prešao u islam došli su na red i Amerikanci. Naime, naučnici sa Univerziteta u Baltimoru tvrde da navodno poseduju dokument koji dokazuje Teslino muslimansko poreklo, barem tako prenose bosanski mediji. 

Ova skandalozna tvrdnja je još jedna u nizu vezana za čuvenog naučnika, a kako se navodi na sajtu sarajevo365, pravo ime i prezime mu je bilo Nurudin Tesihović.

Navodno, oni su bili poreklom iz Vogošće u Sarajevu.

– Njegova majka se zvala Mejra, a ostac Šaban, oni su poreklom iz Vogošće u Sarajevu – tvrdi Bil Džons vodeći naučnik sa ovog prestižnog Univerziteta, stoji na ovom sajtu.

Ove neproverene informacije su zasnovane na DNK testu koji je istražen na Univerzitetu u Baltimoru, objašnjavaju bosanski novinari.

Takođe, Univerzitet u Istanbulu je došao do podataka da je Nurudin Tesihović ili Nikola Tesla čak tri puta objavio Hadž, a njegove komšije su prema nekim navodima u par navrata bili svedoci da je i klanjao namaz.

Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja da se Tesli nametne novo poreklo.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u