Društvo

TATA, JA TE IPAK VOLIM I NEDOSTAJEŠ MI: Silovao ćerku godinama, napravio joj dete, ali ona mu je na kraju rekla ovo! Deca su se povukla na sprat, muž je među prstima motao još jednu cigaretu, a ona j

Objavljeno: 26.04.2015 | 18:15Izvor: Telegraf.rs

- Skrenuo je ulevo i po makadamskom putu vozio oko 100 metara u šumu. Stao je i nasrnuo na mene. Prebacio se sa svog na moje sedište, opkoračio me i spustio naslon mog sedišta. Lice mu se izobličilo - kroz suze govori žena...

A.B. je pratila razgovor o svakodnevici koji smo vodili sa njenim suprugom, ali se nije uključivala. Koristila je te trenutke za skupljanje snage i traženje načina kako bi najbezbolnije ispričala ono što je trebalo da nam ispriča, do sada su to čuli njeni najbliži kao i policijski istražitelji i psihijatar.

TATA, JA TE IPAK VOLIM I NEDOSTAJEŠ MI: Silovao ćerku godinama, napravio joj dete, ali ona mu je na kraju rekla ovo!

Deca su se povukla na sprat, muž je među prstima motao još jednu cigaretu, a ona je duboko udahnula.

– Kada smo pre 20 godina došli da živimo ovde, prvo smo upoznali Slavka Grgurića. Ne mogu reći da smo bili super kućni prijatelji, ali jesmo vrlo dobri poznanici. Bili smo im nekoliko puta u kući, kao i oni kod nas.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Osim toga, s mojim suprugom u policiji je radio gotovo dve decenije, suprug mu je bio šef. Ne mogu da kažem ništa protiv tog čoveka iz tog vremena i ne bih nikome verovala kada bi mi rekao u šta je sposoban da se pretvori, sve dok to nisam osetila na vlastitioj koži – priča A.B.

Ona je žena u četrdesetim godinama koju je ugledni policajac i aktivni član Župnog pastoralnog veća pokušao brutalno da siluje na šumskom putu u službenom vozilu i u uniformi usred bela dana, zbog čega će mu uskoro suditi karlovačka sudija Sanda Janković.

Iako je prošla puna godina, A.B. se nije oporavila od traume, vidimo to po njenim rukama koje su počele da se tresu na spomen Slavkovog imena. Vraća se žena u vreme kada je zbog spleta životnih okolnosti bila sama sa decom, nezaposlena i nezaštićena, zavisna od pomoći prijatelja i poznanika, kakav je, između ostalih, bio i Slavko.

Foto: Freeimages/Stefan

Foto: Freeimages/Stefan

– Obavila sam u Korenici šta sam imala, prijavila se na HZZ i krenula kući, imam oko pet kilometara hoda, jer autobuskih veza nema, ako izuzmemo školski prevoz. On je naišao iza mene iz pravca Korenice i stao. Automobil je bio tamnoplavi, policijski, ali bez policijskih oznaka.

Ponudio se da će da me poveze, ja sam rekla da može i dovezao me pred kuću. Pitao me je zar ga neću pozvati na kafu. Seli smo u dnevni boravak, sin je bio kraj nas na računaru. Bio je dvadesetak minuta, pričali smo o svakodnevnim temama, sve je izgledalo normalno.

Digao se i krenuo prema vratima. Setila sam se da je trebalo da se javim u jedan restoran kako bih se raspitala o sezonskom poslu, ali me on bio omeo kada me sustigao automobilom, pa sam ga zamolila, kad već ide u tom pravcu, da me poveze. Rekao je da nema problema.

Foto-ilustracija: European Parliament

Foto-ilustracija: European Parliament

Prošli smo tako jedan kilometar i došli do glavnog puta. Umesto da skrene desno, krenuo je levo prema Plitvicama. Mislila sam da je pogrešio, pa sam ga upozorila da bi trebalo da idemo u drugom pravcu, ali on mi je hladno odgovorio: ”Idemo da se ljubimo u šumu”. Više to nije bio Slavko, nego neka druga osoba – kaže nam A.B.

Usledio je šokantan dijalog u kojem je A. preklinjala nasilnika da je vrati kući, ali on je u tih nekoliko kilometara vožnje prozborio samo jednu rečenicu: ”Nema ti muža, ti si nedojeba*a kuč*a!”

– Nastavila sam da ga molim da se okrene, no on je samo ćutao i vozio – priča A.

Spustio je sedišta i skrenuo…

 Foto: freedigitalphotos.net/kenfotos

Foto: freedigitalphotos.net/kenfotos

– Skrenuo je ulevo i po makadamskom putu vozio oko 100 metara u šumu. Stao je i nasrnuo na mene. Prebacio se sa svog na moje sedište, opkoračio me i spustio naslon mog sedišta. Bio je agresivan, premrla sam od staha. Lice mu se izobličilo. U tom trenutku mislila sam da će me ne samo silovati nego i ubiti – kroz suze govori žena.

– Izgledao je kao da nikada u životu nije video ženu. Sitna sam, imala sam i operaciju ruke, nisam mogla da se odbranim. Mislila sam da će me ugušiti. Prolazilo mi je kroz glavu da sin zna da sam otišla sa njim i da će barem znati ko me je odveo ako se ne vratim.

Celu me je ispipao, ljubio me i govorio: ”Kur*o, opusti se, ubiću te, znam da si željna”. Bio je potpuno izgubljen i lud. Dirao me je svuda, i po međunožju, ja sam ga i dalje molila da me pusti, ali on kao da me nije čuo – kaže A.B.

Tada je situacija za nju bila beznadežna, silom nije mogla da se izvuče iz kandži nasilnika, pa je odlučila da ga od nauma odvuče ponudom, pomislila je, koju neće moći da odbije.

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

– Rekla sam mu da mi ionako ne može ništa jer imam menstruaciju i da bi bilo bolje da se nađemo neko veče i to obavimo. Isprva nije reagovao, ali sam mu se zaklela decom da ću to uraditi. Onda me pitao jesam li sigurna. Potvrdila sam i onda me pustio.

Sa mene se tada sklonio, izvalio se u svoje sedište. Rekla sam mu samo: ”Slavko, šta ti je to trebalo?’‘ Od tog trenutka više se ničega ne sećam. Ne znam o čemu smo pričali, samo se sećam da me je na raskrsnici pustio da izađem. Došla sam kući i otišla u kupatilo. Kupala sam se, samo sam sve htela da sperem sa sebe.

Onda sam krenula da perem sudove i nešto sam radila po kuhinji. I plakala. Nisam to uspela da sakrijem od dece, iako mi je to u tom trenutku bilo najbitnije – priznaje A. B.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u