Društvo

TAKSISTA STRADAO NA UKLETOM MESTU? Ubijen tamo gde su tragično preminuli SRPSKI ROMEO I JULIJA!

Objavljeno: 08.02.2016 | 08:47Izvor: Telegraf.rs

Čedi je nož u vrat zariven u blizini spomen kompleksa Ašikov-grob, gde su mrtvi pronađeni Đula i Pavle, šabački Romeo i Julija, čiju su ljubav branili roditelji

Taksista Čedomir Petrović (60), zvani Čeda iz Šapca kom je sinoć nožem stranka prererzala vrat, posle čega je umro u bolnici, napadnut je na ukletom mestu.

Ašikov-grob je smešten na bregu koji deli Tamnavu od Pocerine, na tromeđi atara Mrovske, Metlića i Goločela, pored puta koji povezuje Osečinu sa Šapcem. Predanje o ljubavi Đule i Pavla, njihovoj sudbini i tragičnom svršetku, u ovom kraju se prenosi s kolena na koleno.

Pavle i Đula su, naime, bili deca dvojice imućnih gazda, čiju su ljubav roditelji branili. I Filip, Đulin otac je za nju hteo lepši i raskošniji život,  a i Jovan za svog sina Pavla.

Međutim, njihova deca su živela poput druge ondašnje mladeži, provodeći radni dan na njivi ili u kući, a praznike kraj crkve i u kolu. Đula i Pavle se tako i upoznali. Sreli su se slučajno, u šumi iznad sela.

Foto: sabacturizam.org

Foto: sabacturizam.org

Zaljubljeni par se krio duže od dve godine. Za njihovu ljubav su znale samo ptice, zečevi, šuma i bistri potoci. Nadali su se će njihovu ljubav odobriti. Međutim, to se nije dogodilo.

Kada su Đulini saznali za tu ljubav, njen otac je odmah pozvao prosce. Čuvši za to, devojka se zaklela da će se ubiti. Imala je samo želju da prethodno još jednom vidi Pavla, i to na mestu gde su se prvi put sreli.

Foto: Flickr/Mike Nelson, pixabay.com

Foto: Flickr/Mike Nelson, pixabay.com

Po mrazu i mećavi koja je šibala, krenuli su u susret jedno drugom. Đula je kasnila, a Pavle je stigao na vreme. U jednom trenutku, učinilo mu se da je nešto čuo. Krenuo je u  tom pravcu i povika njeno ime. Tada se ispred njega umesto voljene devojke, pojavio čopor vukova, koji su ga posle borbe sa njima, ipak rastrgli.

Stigavši, Đuli je srce stalo pronašavši Pavlovu desnu ruku. Zaspala je tu i nikad se nije probudila. Promrzla je.

Kameni beleg na tom mestu podigli su im roditelji, koji su ih pronašli posle nekoliko dana. U stvari, pronašli su smrznutu Đulu sa Pavlovom desnom rukom na grudima.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u