Društvo

STUDENTI U ŠOKU: Ne možeš da studiraš u Beogradu ako ne gledaš "Game of Thrones"!

Objavljeno: 30.06.2015 | 11:22Izvor: Telegraf.rs

- Oni mnogo više uče od nas koji živimo ovde. Mislim da bi trebalo za njih da se napravi poseban budžet, ipak sam ja Beograđanin - izjavio je Milutin (20) misleći na ljude iz unutrašnjosti.

Danas se održao prijemni ispit iz opšte informisanosti, na Filozofskom fakultetu u Beogradu, i bilo je raznovrsnih pitanja zbog kojih mnogi nisu bili zadovoljni.

– Prijemni je danas bio baš težak. Nisam siguran da ću uopšte upasti na fakultet, biću srećan ako odem na samofinansirajući – izjavila je Lana (19), poreklom iz Ljiga.

Na ispitu je bilo pitanje: “Gde se nalazi “Sedam kraljevstva”?”, a ponuđeni odgovori su bili: “Igra prestola“, “Hobit”, “Gospodar Prstenova”… Odgovorite, ako znate.

FOTO: Telegraf

FOTO: Telegraf

– Plašim se da će mi ljudi iz unutrašnjosti zauzeti mesto, a tako jako želim da upadnem na ovaj fakultet. Oni mnogo više uče od nas koji ovde živimo. Mislim da bi trebalo za njih  da se napravi poseban budžet, ipak sam ja Beograđanin – izjavio je Milutin (20) kojem je želja da bude psiholog.

Bilo je i pitanje: “Šta od ovoga nije RPG video igra?”, a od ponuđenih odgovora je bilo: “Mortal Kombat“, “Final Fantasy”, “World of Warcraft”… Svi su se žalili na ovo pitanje, smatrajući ga izuzetno teškim.

– Mislim da je prijemni užasno težak, i ne znam ni šta da mislim o ovome. Moji nemaju novca za samofinansiranje, ali je i poražavajuć ovakav prijemni. Šta mene briga šta je Boko Haram? – rekao je Srđan (19) koji je bio besan zbog prijemnog ispita.

FOTO: Telegraf

FOTO: Telegraf

Između ostalog, u opštu informistanost je ušlo i pitanje “Šta je Boko Haram?”, a odgovori su bili: “Ogranak islamske organizacije u Nigeriji”, “Tursko letovalište”, “Levičarska organizacija u Egiptu”…

Mišljenje da je prijemni ispit bio izuzetno težak preovladava među brucošima, koji su preplašeni da li će upasti na fakultet. 

Rešite i vi ova pitanja, ako znate…


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u