Društvo

STIGLE PRVE PONUDE: EPS otvorio tender za IT i pametna brojila!

Objavljeno: 01.04.2015 | 16:50Izvor: Telegraf.rs

Uz odobrenje Vlade Srbije i Evropske investicione banke (EBDR), tender je objavljen 15. decembra 2014. godine. Svu dokumentaciju, procedure, postupke i odgovore na pitanja nadgleda i odobrava EBRD

Tender za nabavku IT i merne infrastrukture, uređaja i integracija, koji jednim delom uključuje i nabavku električnih pametnih brojila, otvoren je danas i već su pristigle četiri ponude renomiranih evropskih kompanija. Tri ponude imaju učešće domaćih kompanija.

Tender je otvoren javno, a bila su prisutna 22 predstavnika ponuđača.

 

Sledeće četiri kompanije su dostavile ponude:

 

1. “Indra” – visina ponude 46.500.396 evra.

 

2. “Landis&Gyr” – visina ponude 33.825.469 evra.

 

3. “Ericsson” – visina ponude 31.717.395 evra.

 

4. “Atos” – visina ponude 26.656.878 evra.

 

Konačna odluka biće doneta posle analize i stručne ocene ponuda koju će uraditi tenderska komisija.

 

Projekat “EPS Metering”, čiji je deo ova nabavka, finansira se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB). Uz odobrenje Vlade Srbije i EBRD, tender je objavljen 15. decembra 2014. godine.

 

Svu dokumentaciju, procedure, postupke i odgovore na pitanja nadgleda i odobrava EBRD, a ceo tenderski postupak sprovodi se strogo po pravilima EBRD. Podsećamo da je tendersku dokumentaciju otkupilo 39 firmi, od toga 20 domaćih.

 

EPS ističe da je tender za nabavku IT i merne infrastrukture, uređaja i integracija predviđen za uspostavljanje sveobuhvatnog informaciono-komunikaciono rešenja i infrastrukture, za poboljšanje efikasnosti, punu kontrolu protoka energije, kvalitetnu uslugu kupcima na komercijalnom i javnom snabdevanju, smanjenje gubitaka i poboljšanu naplatu električne energije.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u