Društvo

Šta je pisalo u poruci posle koje se devojčica obesila u Boru: Isti slučaj se desio u februaru, ljudi su u strahu

Objavljeno: 04.12.2016 | 10:25Izvor: Telegraf.rs

- Otišla je u pomoćnu prostoriju, gde koljemo svinje. Popela se na stolicu i o kuku vezala kanap za vezivanje snopova žita. Drugi deo obmotala je sebi oko vrata i vezala u čvor. Skočila je sa stolice... Papuče su joj ispale... - ispričao je devojčicin deda

Slučaj petnaestogodišnje devojčice iz Bora koja se obesila preksinoć u porodičnoj kući svojih roditelja u selu Zlot je drugi takav slučaj za godinu dana. Naime, u istom selu početkom februara obesila se jedanaestogodišnja devojčica, takođe iz nepoznatih razloga.

Meštani sela Zlot, koji mahom veruju u vlašku magiju, kažu da je devojčica bila omađijana. Pre samoubistva devojčica je imala tajansvetni telefonski poziv odnosno poruku. Trenutno se svi pitaju šta je pisalo u njoj i o čemu je tačno reč.

Roditelji su pre tragedije otišli u nabavku, a deca su ostala sama kod kuće.

Kako je mlađi brat rekao policiji, pričala je sasvim normalno, nije bila nervozna. Samo je iznenada posle razgovora rekla da ide da ubaci drva za potpalu, poljubila mlađeg brata i sestru i izašla veselo iz kuće.

Foto - Ilustracija: Telegraf

Foto – Ilustracija: Telegraf

– Otišla je u pomoćnu prostoriju, gde koljemo svinje. Popela se na stolicu i o kuku vezala kanap za vezivanje snopova žita. Drugi deo obmotala je sebi oko vrata i vezala u čvor.

Skočila je sa stolice… Papuče su joj ispale… Tu ju je kasnije pronašao moj unuk i njen brat i obavestio oca – ispričao je juče deda nesrećne devojčice, tvrdeći da nije bilo nikakvog povoda za takvo nešto.

Prema dedinim rečima, dva sata posle odlaska u kupovinu, otac je pozvao decu da vidi šta rade. Kako se devojčica nije javljala na telefon, pozvao je mlađeg sina i rekao mu da potraži sestru.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Dečaka je šokirao stravičan prizor, posle čega je izleteo napolje i pozvao oca.

– Tata, tata, Dada se obesila – plakao je dečak preko telefona.

Pre dolaska borske policije i Hitne pomoći, koja je konstatovala smrt, porodica je skinula devojčicu s vešala, presvukli su je i zapalili sveću. Svi su iznenađeni ovim događajem, naročito njeni školski drugovi i drugarice.

– Uvek je bila dobra drugarica, marljiv đak, trudila se da uvek bude među boljima. Ne mogu da verujem da je ovo učinila. Često smo pričale o svemu, ali ni na koga se nije žalila. Ni u čemu nije oskudevala.

Lepo se oblačila i ponašala. Nije se družila s problematičnim ljudima. Znam jedino da se u septembru posvađala s dečkom s kojim se zabavljala, ali sigurna sam da nije zbog toga patila – ispričala je drugarica iz škole.

Borska policija trenutno proverava sve mogućnosti koje su dovele do tragedije. Učenica iz Zlota nedavno je za dobru ocenu iz matematike dobila od oca džeparackao nagradu, a dao joj je i novac da u ponedeljak kupi pretplatnu kartu za prevoz do škole u Boru.

– Neobjašnjivo je da se odlučila na ovako nešto – kaže deda.

MISTERIJA PORUKE KOJA JE STIGLA – SLIČNO SE DESILO I U FEBRUARU

Još niko ne zna kakvu je poruku devojčica dobila na telefon, nakon koje se obesila. Godine 2015. u februaru desio se sličan slučaj u istom selu. Devojčica (11) je rekla mami da ide da lakira nokte, a onda su je pronašli obešenu – JEZIVO: Novi detalji samoubistva devojčice (11), koja je rekla majci da ide da lakira nokte, a onda se obesila!

(Telegraf.rs / Kurir)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u