Društvo

SRPSKOM PAROHU PRETE U PRIŠTINI: Muslimanima smeta zvonjava sa pravoslavne crkve!

Objavljeno: 25.05.2015 | 16:35Izvor: Telegraf.rs

- Ovo danas, dakle, nije prvi put da doživljavam pretnje. Siguran sam da je ovaj čovek koji mi je jutros pretio, isti onaj koji mi je pre više od godinu dana zapretio da će s braćom ponovo zapaliti crkvu - rekao je paroh Darko Marinković

Prištinski paroh Darko Marinković rekao je da mu je jedna osoba u centru grada zapretila da više ne udara crkvena zvona, jer u Prištini žive muslimani.

Paroh je jutros zvonio u crkvi Svetog Nikole u Prištini, nakon čega se i dogodio incident.

– Bio sam sa crkvenjakom na ulici ispred crkve kada je prišao taj čovek koji mi je zapretio. Nismo znali kome se obraća, a on je rukom pokazao na mene. Bio sam zatečen, ali i uznemiren zbog hladnokrvnosti čoveka koji mi je pretio, tako da to nisam odmah prijavio policajcu, koji je sedeo u kabini nedaleko od nas. Policija crkvu i nas čuva 24 sata dnevno. Pretnju sam policiji prijavio tek nakon povratka iz Lapljeg sela gde sam danas služio parastos – rekao je Marinković.

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Paroh je kazao da se zvono na toj delimično obnovljenoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Prištini, koja je bila potpuno spaljena marta 2004. godine, ovih dana prvi put oglasilo nakon godinu dana pauze, kada je zvonjenje bilo prekinuto zbog pretnji.

– Ovo danas, dakle, nije prvi put da doživljavam pretnje. Siguran sam da je ovaj čovek koji mi je jutros pretio, isti onaj koji mi je pre više od godinu dana zapretio da će s braćom ponovo zapaliti crkvu – rekao je Marinković.

Paroh koji u parohijskom domu živi s porodicom, rekao je da je o današnjoj pretnji obavestio i nadležne u Eparhiji raško-prizrenskoj i kosovsko-metohijskoj SPC.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u