Društvo

SRPSKI ZAKON: Zadavio ženu u LJUBAVNOJ SOBI, pa sad hoće da mu SMANJE KAZNU?

Objavljeno: 24.11.2015 | 19:11Izvor: Telegraf.rs

Milovanović je 21. avgusta prošle godine u tzv. ljubavnoj sobi niškog Kazneno popravnog zavoda zadavio svoju bivšu suprugu Bojanu Bačević (27) koja mu je došla u posetu, a razlog stravičnog napada, po njegovom priznanju bila je njena namera da njihovu osmogodišnju ćerku odvede u inostranstvo

Apelacioni sud u Nišu usvojio je žalbu Ivana Milovanovića (37) na presudu kojom je osuđen na trideset godina zatvora zbog ubistva svoje bivše supruge Bojane Bačević (27) i naložio ponovno suđenje.

Milovanovićev branilac je u žalbi tvrdio da njegov zločin ne predstavlja teško već obično ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna od petnaest godina što je Apelacioni sud prihvatio.

Istovremeno, odbačena je žalba Višeg tužilaštva koje je za ženoubicu tražilo 40 godina zatvora.

Milovanović je 21. avgusta prošle godine u tzv. ljubavnoj sobi niškog Kazneno popravnog zavoda zadavio svoju bivšu suprugu Bojanu Bačević (27) koja mu je došla u posetu a razlog stravičnog napada, po njegovom priznanju bila je njena namera da njihovu osmogodišnju ćerku odvede u inostranstvo.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Viši sud ga je maja ove godine osudio na trideset godina zatvora zbog teškog ubistva pozivajući se na član 114. tačku 10. Krivičnog zakona koji predviđa ovakvu kvalifikaciju ako se radi o ubistvu člana porodice kojeg je ubica prethodno zlostavljao.

Međutim, Apelacioni sud je našao da nema osnova za ovakvu kvalifikaciju dela jer je između zlostavljanja i ubistva prošao duži vremenski period, a kao osnov za prihvatanje Milovanovićeve žalbe uzet je i nalaz veštaka neuropsihijatra koji je utvrdio da je delo izvršeno u stanju bitno smanjene uračunljivosti zbog uticaja afekta odnosno izraženog jakog gneva.

Milovanović je dva puta osuđivan zbog nasilja nad Bojanom. Poslednja presuda je doneta 20. februara ove godine, šest meseci posle njene smrti.

(D. R.)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u