Društvo

SRPSKI GINISOVAC POSTAVIO NOVI REKORD: U prisustvu svedoka postavio na telo 79 kašika! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 28.06.2016 | 20:39Izvor: Telegraf.rs

Dalibor Jablanović je za tri godine uspeo da bude svetski prvak u 11 disciplina, a rekorder je postao ukupno 26 puta

Balkanski rekorder u broju oborenih Ginisovih rekorda, Dalibor Jablanović iz Stubice kod Paraćina,posle tromesečnog vežbanja uspeo je da sruši još jedan rekord – u broju kašika balansiranih natelu istovremeno.

Vlasnik ovog rekorda je “ginisovac” koji živi u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, a njegov rekord su 52 kašike. Dalibor je zahvaljujući svom ogromnom entuzijazmu i upornosti uspeo da broj kašika postavljenih na grudima i leđima poveća za čak 27.

Obaranje ovog rekorda bilo je javno tako da su atrakciju mogli da gledaju svi meštani Stubice kojima je to bilo interesantno.

– Ovo je i za mene bilo novo iskustvo, jer je način obaranja rekorda bio drugačiji, u prisustvu svedoka i merača vremena. Sve prethodne rekorde postavljao sam tako što sam se sam snimao veb kamerom, a zatim snimak kačio na Ginisov zvaničan sajt. Ovde je postupak potpuno drugačiji, u prisustvu posmatrača. Izjave dva svedoka moram da prevedem na engleski jezik i overim ih u sudu da bi sve bilo verodostojno, a zatim te izjave, sa fotografijama i snimcima iz tri ugla, šaljem u London komisiji na verifikaciju – priča Dalibor.

S obzirom na to da je on takmičar sa ogromnim iskustvom, nema nikakve dileme da će mu ovaj rekord Ginisov tim priznati.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Ispoštovao sam pravila i sve je urađeno po proceduri. Ređanje kašika je vremenski ograničeno na 10 minuta, a ja sam ih postavio za 07:10. Takođe, neophodno je da sve kašike stoje na telu bar pet sekundi, a kod mene su stajale 15. Čak i ako neka od kašika ne bude priznata, sa ovolikom razlikom u odnosu na Gruzijca sasvim je jasno da sam njegov svetski rekord prevazišao – objašnjava sa osmehom ovaj mladi inženjer računarskih tehnologija.

Prema Ginisovim pravilima, kašike je mogao po telu da ređa sam ili da to učini neko od njegovih saradnika. Odlučio se za ovo drugo, tako da je za rezultat zaslužan i Vlada Radisavljević, sa kojim Dalibor inače drži rekord u brzom ređanju šahovskih figura u timu.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Srpski ginisovac je za tri godine, koliko su mu neobične discipline opsesija, sa ovim poslednjim rekordom uspeo da bude svetski prvak u 11 disciplina, a rekorder je postao ukupno 26 puta!

Svakih nekoliko meseci Dalibor nam priredi po neki zanimljiv novitet. Ne sumnjamo zato da ćemo o njemu vrlo brzo ponovo pisati!

Pogledajte snimak generalne probe pre obaranja ovog rekorda:

(Z. R. P.)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u