Društvo

SREĆA U NESREĆI: Ne plene šporete i frižidere ako dugujete za struju!

Objavljeno: 31.08.2014 | 16:47Izvor: Telegraf.rs

Svetlana Manić zamenik predsednika Komore izvršitelja rekla je da stvari koje su neophodne za život dužnika i njegove porodice, kao što su frižider, krevet, šporet, kućni ljubimci, ordenje, medalje, ne mogu biti predmet popisa i sprovođenja izvršenja.

Građani koji imaju dugovanja za struju iz perioda od 1. jula do novembra 2013. prvo mogu da očekuju stavljanje administrativne zabrane na platu ili penziju.

- Ukoliko nemaju primanja, proveravaćemo stanje njihovih računa u bankama, a naplata je moguća i oduzimanjem pokretnih stvari uključujući automobile, motore, pa i nepokretnu imovinu- kaže Svetlana Manić zamenik predsednika Komore izvršitelja. Manićeva je dodala da stvari koje su neophodne za život dužnika i njegove porodice, kao što su frižider, krevet, šporet, kućni ljubimci, ordenje, medalje, ne mogu biti predmet popisa i sprovođenja izvršenja.

Prinudna naplata sa kojom je EPS startovao juče obuhvataće oko 100.000 dužnika iz cele Srbije čija dugovanja iznose od 5.000 do 50.000 dinara, najčešće tridesetak hiljada.  U EPS kažu da će prinudna naplata obuhvatiti potrošače čija bi dugovanja uskoro mogla da zastare, piše “24 sata”.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Rok zastarevanja je godinu dana i sada krećemo u naplatu struje građanima čija dugovanja bi mogla da zastare u periodu od jula do novembra- navode u EPS-u.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u