Društvo

SRBIJO, PROBUDI SE: Mala Marija moli za pomoć bratu, Bato, ne odustaj, izdrži, jer ako odeš, ode i naš život

Objavljeno: 23.01.2017 | 10:26Izvor: Telegraf.rs

Pomozite porodici Rajković u najtežim danima, jer oni i mali Lazar nemaju nikoga. A svaki dan je sve teži

Već tri godine i četiri meseca Lazar Rajković (13) boluje od najtežeg oblika karcinoma kostiju.Svim silama se bori za svaki novi dan života. Primio je 30 hemoterapija, izdržao 76 zračenja, mega terapiju, ugradnju dela veštačke noge i na kraju transplantaciju koštane srži.

Kako bi se Lazaru i njegovoj porodici olakšao život, “Centar za ekonomiku domaćinstva” u Leskovcu organizuje humanitarno veče u utorak, 24.1, od 18 sati sa predstavom “Dus dibidus” u izvođenju Milice Nikolić – glumice i stand up komičara.

Karte za predstavu su besplatne, ali ste u obavezi da priložite koliko god možete u kutiju koja će to veče biti u prostoriji.

Lazarovo stanje se pogoršava, a roditelji su neutešni i očajni. Na teritoriji bivše Jugoslavije, od ovog oblika karcinoma godišnje oboli najviše 10-oro dece.

- To su ogromni bolovi koje ne možemo da zaustavimo. Kada je najgore, popije punu flašicu morfijuma, ali ni to mu ne pomaže.Ipak, moj Lazar je ogroman borac, sa tom dijagnozom niko nije izdržao toliko dugo. Njega je držala volja za životom – priča nam kroz suze Perica Rajković, otac 13-godišnjeg Lazara. Ova porodica živi u Velikoj Grabovnici kod Leskovca.

Foto: jugmedia.rs

 

Iako država plaća veći deo lekova, za neke nema refundacije. Rajkovići su sada u teškoj finansijskoj situaciji jer su prestali da obrađuju i ono malo poljoprivrednog zemljišta kako bi se posvetili svom bolesnom i nepokretnom sinu.

Svaka donacija bar malo bi olakšala bolne dane Rajkovićima, da bar ne razmišljaju o lekovima, ni da li će imati za put do Niša kada Lazaru pozli.

- Ako neko ima, ako nekome pretekne. Ostali smo sami na ovom svetu. Niko nas ne pita, niko ne nudi pomoć – kaže nam utučeni Perica i opet dodaje da njima ne traba mnogo, i da bi više od svega voleo da ljudi samo postanu svesni dece koja žive u mukama i nesnosnim bolovima.

Emotivnom porukom na Instagram profilu oglasila se i Lazarova sestra Marija Rajković.

- Sećaš li se, mališa? Nekada smo spavali u istom krevetu, nekada smo delili hranu i sobu, sad delimo samo tugu. Na licu osmeh dok srce samo plače, a duša se kida, ali to ne pokazujemo. Sećaš li se naših davnih vremena? Sećaš li se kad sam te nosila na leđima? Kada sam te učila da voziš bicikl, sećaš li se kada si se izgubio u šumi i da sam tada htela da umrem od brige? Sećaš li se, bato? Ako se sećaš, onda možemo da ponovimo neke stvari, da spavamo opet zajedno, da pevamo kao nekad – napisala je Marija.

Foto: Printskrin/Facebook

Foto: Printskrin/Facebook

- Zato, ne odustaj, izdrži, jer ako ti odeš, ode i naš život. Hajde, bori se, možda nam se sreća osmehne i možda nas opet podrže oni koji se za tebe mole – preklinje očajna sestra.

Porodici Rajković možete pomoći i uplatom novca na žiro račun:

205-9011006236540-72 Komercijana banka

(J. Stakić/j.stakic@telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u