Društvo

SRBIJA HOĆE NOVU PRESTONICU! Evo šta Srbi kažu o NOVOM SADU kao glavnom gradu. Kakav je vaš stav?

Objavljeno: 02.07.2015 | 17:24Izvor: Telegraf.rs

Građani Srbije masovno podržavaju ideju o decentralizaciji zemlje i promeni glavnog grada, a evo koje gradove su oni predložili za novu prestonicu

Građani Srbije u većini podržavaju ideju da Novi Sad bude promenom Ustava Srbije proglašen za novi glavni grad države! Redakciji Telegrafa javljali su se građani koji su u većini podržavali ideju o decentralizaciji zemlje, ali i oni koji su predlagali da nova prestonica Srba bude Kragujevac, Niš, pa i Banjaluka!

Podsetimo u Srbiji se vodi velika rasprava o promeni najvišeg pravnog akta, a pored priče o smanjenju broja poslanika, promeni izbornog sistema, prelasku u predsednički sistem vode se i razgovori i o promeni glavnog grada. Tako je na površinu ponovo isplivala stara ideja da Novi Sad bude nova srpska prestonica.

NOVI SAD JE NOVA PRESTONICA! Srbi dobijaju novi PONOS za koji će UMIRATI. Sviđa li vam se ovakva Srbija?

– Naš Ustav podrazumeva određenu decentralizaciju, to jest približavanje vlasti građanima. Na taj način se blaži ta posrednost demokratije, koja je sada vladajuća, pošto je zamenila onu nekadašnju neposrednu demokratiju – dodaje Orlović za Sputnjik.

Foto: Wikimedia/Schroeder

Foto: Wikimedia/Schroeder

Redakciji Telegrafa javili su se građani koji u većini podržavaju ovu ideju, mada je bilo i zanimljivih predloga da novi glavni grad Srbije bude Kragujevac, Niš ili Banjaluka.

Prenosimo vam samo deo od mnogobrojnih komentara na sajtu našeg portala:

“Mogao bi biti glavni grad. U Crnoj Gori je prestonica Cetinje, a glavni grad Podgorica”, napisao je Veljko.

“Zna se koji grad treba da bude glavni – Kruševac!”, komentarisala je naš tekst Jovana.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u