Društvo

SRBI SA ZAKINTOSA O DANU POSLE: Kupali smo se do večeri, a onda su došli grčki policajci. Kamere su pokazale da se NISMO TUKLI!

Objavljeno: 15.07.2017 | 20:49Izvor: Kurir

Siniša Petrović (22) i Nenad Jovanović (22) vratili su se juče u Srbiju, nakon što su sedam dana proveli u pritvoru na Zakintosu, odakle bi uskoro trebalo da bude pušten i Miloš Senić

 

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

PROKUPLJE - Samo kad smo dotakli srpsko tlo! Gušim se od sreće jer je pravda na našoj strani i konačno smo kod kuće, i to na Nenadov rođendan.

Ovako je Siniša Petrović (22) iz Žitnog Potoka kod Prokuplja opisao za Kurir povratak sa Zakintosa, gde je zajedno s najboljim drugom Nenadom Jovanovićem (22) proveo nekoliko dana u pritvoru. Njih dvojica su nakon uplaćene kaucije od po 5.000 evra pušteni da se vrate u Srbiju, dok je preostaloj četvorici srpskih državljana određen pritvor do 18 meseci zbog učestvovanja u tuči u kojoj je ubijen američki državljanin Bakari Henderson (22)

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Strah i neverica


Nakon što su sleteli u Beograd, Siniša i Nenad odmah su otišli u rodno Prokuplje, gde su najpre obišli Crkvu Svetog Prokopija u Prokuplju.

Siniša kaže da da su kobne noći bili ispred lokala kad je u jednom trenutku počela opšta gužva, zbog čega su se ubrzo vratili u smeštaj.

- Ja uopšte nisam imao pojma koliko je to daleko otišlo. Sutradan smo se kupali ceo dan i tek uveče su došli policajci. Kad su nam rekli da smo uhapšeni, nisam mogao da dišem, mislio sam da sanjam - kaže Siniša.


Oni dodaju da su privedeni jer su ih snimile sigurnosne kamere, ali da se detaljnim pregledom svih postojećih snimaka ustanovilo da nisu učestvovali u tuči i da su se samo našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Podrška

- Grčka policija je izuzetno korektna, ali zamislite da se nađete u toj situaciji. Da nije bilo roditelja koji su došli, ne bismo izdržali. Ostale momke nismo odranije poznavali - opisao je kroz šta je sve prošao u pritvoru Siniša Petrović.

Njegov prijatelj Nenad dodaje da očekuje da će iz pritvora biti pušten i Miloš Senić (25), čiju je sestru udario pokojni Amerikanac, jer se na snimcima jasno vidi da ga on nije udario.

- Apelujem na državu da pomogne našim momcima koji su ostali tamo. Molim vas, učinite sve što možete za njih - završava Nenad.

Poslednje saslušanje

Grčki tužilac i istražni sudija jedino nisu saslušali Dušana Rankovića (33), a prema rečima Zore Dobričanin Nikodijević, očekuje se da će se njegovo saslušanje obavi danas.

Podsetimo, Bakari Henderson preminuo je nakon što ga je u noći između 7. i 8. jula pretukla grupa mladića. Policija je uhapsila sedmoro državljana Srbije, jednog grčkog državljanina, kao i Amira Omerčića, britanskog državljanina poreklom iz BiH.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u