Društvo

SRBI, PRESTANITE DA SE PRAVDATE KAKO NEMATE PARA: Evo kako da zaradite i do 10.000 dinara MESEČNO!

Objavljeno: 07.07.2015 | 17:39Izvor: Telegraf.rs

- Tako sam počela da zarađujem pre nekoliko godina i planiram da nastavim, jer mi ovakav hobi donosi i po 10 hiljada dinara mesečno! - kaže Sanja Marković (32) iz Beograda, koja pored posla u banci i troje male dece, nema kad da radi pravi dodatni posao

Ukoliko nemate posao ili niste zadovoljni svojom platom, a roditelji više nemaju nameru da vam daju džeparac, postoji više načina da obezbedite novac za svoje račune, izlaske i hobije i to bez ikakvih posebnih kvalifikacija!

Ako želite da izbegnete tradicionalno davanje oglasa, od kojeg mnogi ljidi opravdano zaziru – osim što se ono plaća – obradovaće vas informacija da u poslednje vreme na društvenim mrežama postoje grupe preko kojih se iznajmljuje markirana odeća, nakit, tehnika ili bilo šta što imate da ponudite.

Druga opcija je da odete na bilo koji forum koji ima veze sa onim što želite da rentirate, jer na svakom od njih postoji odeljak sa ponudom i potražnjom.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Za one koji se nešto lakše odriču svojih stvari ili lako određuju šta im je potrebno, a šta ne, idealan izbor su sajtovi za prodaju stvari, na kojima možete prodati, kupiti i preprodati sve što vam padne na pamet.

Najveća prednost ovakvog zarađivanja novca je što sve možete da završite iz “svoje fotelje” i po vašim pravilima – i ceni. Sve što treba da uradite jeste da otvorite nalog i postavite na svoj profil fotografije onoga što želite da stavite na prodaju.

– Imam stalni posao u banci, ali i troje dece, što mi ne ostavlja puno prostora za neke dodatne poslove. Zato već godinama prodajem na ovaj način razne stvari i tako zaradim i do 10 hiljada mesečno. Osim garderobe koju više ne nosim, prodavala sam neke predmete koje su mi drugi poklanjali, a koje nikada nisam iskoristila, niti imam gde da ih čuvam, pa kao i stvari poput fotelje koja mi je zauzimala mnogo mesta u dnevoj sobi – kaže Sanja Marković (32) iz Beograda.

Slično je i sa prodajom vaših umetničkih dela. Ako imate dobar foto-aparat i smisla za fotografisanje, iskoristite pregršt sajtova koji će kupiti vaše slike!

Foto: Dejan Zdravković i Dragan Đorđević

Foto: Dejan Zdravković i Dragan Đorđević

Izbor motiva je kompletno vaš, a ukoliko budete uporni i maštoviti, od ovog posla doslovno možete živeti, i to na visokoj nozi!

Sistemi zarade koji su u inostranstvu klasičan hobi, a kod nas potpuno nepoznati su onlajn podučavanje ili pisanje recenzija za muziku i garderobu.

Kad je reč o kursevima na kojima drugima možete preneti svoje znanje, ideja je krajnje jednostavna:u čemu god da ste dobri, naći će se neko koga ta oblast zanima i eto vama dodatnog posla, hobija i zarade!

I u ovom slučaju put do novca vodi preko registrovanja na nekom od sajtova poput Udemy.com, na kom i vi možete učiti od drugih.

Foto: Awmcorps

Foto: Awmcorps

Pisanje svog mišljenja o najnovijim muzičkim i modnim trendovima takođe vam može doneti novac. Na jednoj od ovakvih adresa slicethepie.com recenzentima je do sad isplaćeno više od milion dolara.

Što duže recenzije, to više novca za vas! Jedina caka je dobro poznavanje engleskog jezika i solidna internet konekcija.

Foto-ilustracija: Dazed & Confused

Foto-ilustracija: Dazed & Confused

Za kraj, razmislite o onome čega su se već dosetile na hiljade mladih u Srbiji – počnite da pravite svoj proizvod: nakit, slike, ramovi, ukrasni predmeti, posuđe, garderoba… 

Nađite svoj talenat i od hobija napravite dodatni posao!

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u