Društvo

SRAMOTA ME JE DA PRIČAM O TOME ŠTA MI JE SVE RADIO: Ispovest žene koju je muž jezivo maltretirao

Objavljeno: 29.09.2016 | 10:11Izvor: Telegraf.rs

Nesrećnu ženu koju je suprug čak i žigosao usijanim žaračem na čelu, a prethodno ju je, da bi to učinio što vidljivijim, ošišao na ćelavo, govori o strahotama koje je preživela

Marija Ferizović (21), koju je suprug Ahmet Marinković (40) tri dana držao zaključanu u kući u Kaluđerici i zverski zlostavljao dok nije uspela da pozove policiju, opisala je pakao iz kojeg je pobegla.

- Iskreno, osećam se slabo, jadno, poniženo, slomljeno. Ne znam na koji način bih opisala trenutno stanje. Sve se odigralo u noći između subote i nedelje. Tek u utorak veče sam uspela da pobegnem od njega, pomogla mi je policija. Nisam bila u stanju da izlazim od povreda koje mi je naneo i bila sam zaključana u stanu. Telefoni su mi bili oduzeti, izvađene baterije - kazala je Marija za “Blic”.

Nesrećnu ženu koju je suprug čak i žigosao usijanim žaračem na čelu, a prethodno ju je, da bi to učinio što vidljivijim, ošišao na ćelavo, govori o strahotama koje je preživela.

Okidač za njegov brutalni pir sličan je kao i kod skoro svih nasilnika.

- Ne znam šta mu je bilo u glavi. Načuo je neke priče o neverstvu i zbog toga je to uradio -kaže Marija.

Foto: A. Nalbantjan

Foto: A. Nalbantjan

O njenom neverstvu u Kaluđerici niko nikada ništa nije načuo, u isto vreme, o njegovom pričaju svi. Kako komšije kažu, sa izvesnom ženom, bliskom Mariji, viđali su ga redovno u kasnim noćnim satima.

Za vreme brutalnog zlostavljanja nesrećne Marije, u kući je bilo i njihovo troje male dece.

- Najgore je što su u stanu sve vreme bila deca. Starija ćerka od tri godine je spavala, mlađi sin od dve godine bio je budan. Sklonila sam ga u sobu da gleda televizor. Policija mi je pomogla da ih izvedem iz stana, jer sam pozvala policiju kada on nije bio tu, onda su došli i pomogli mi da izbavim decu iz stana. Odmah su me odveli u Dom zdravlja. Tu smo slučajno sreli njega jer je išao da mi kupi lekove i odmah su ga uhapsili. Deca su bila šokirana kada su videla u kom sam stanju, ali sam uspela da im objasnim da sam pala i da je to zbog toga, nisam znala koji drugi izgovor da nađem - priča Marija.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Nasilje naravno nije počelo u subotu veče, nesrećna žena ga je trpela i ranije.

- Prvi put me je udario kada smo bili u vezi godinu dana, tada su to bile modrice po licu. Evo dve godine kasnije možete da vidite šta mi je sve uradio. Nikada nije bilo ovakvih batina -kaže ona.

Na pitanje zašto ga nije ranije prijavila, ima odgovor sličan hiljadama drugih žena, žrtava porodičnog nasilja.

- Sve sam gledala na to što imam troje dece sa njim i promeniće se. Želela sam da moja deca odrastaju pored oca i da imaju neki normalan život. A i volela sam ga, iskreno. Ali sada nakon svega što mi je uradio, ne znam… Ne želim ga u svojoj blizini niti u blizini bilo kog drugog ženskog bića, jer ako je meni bio u stanju da uradi ovo, šta onda može nekoj drugog ženi - kaže Marija.

 

 

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u