Društvo

Šokirane komšije čedomorke kod Foče: Bacila je ljagu na CELU PORODICU

Objavljeno: 28.10.2016 | 12:27Izvor: Blic

Senada K. (19) uhapšena je zbog sumnje da je u selu Krševine kod Foče posle porođaja udavila svoju bebu i zatim je zakopala.

Slučaj koji je šokirao meštane Foče desio se 14. avgusta ove godine, ali je Senada uhapšena tek u utorak.

Meštani sela Krševina kažu da poznaju Senadu i da znaju da je neko vreme imala momka, ali da su šokirani što je odlučila da ubije tek rođenog sina.

- Poznajem tu porodicu i mislim da je roditelji ne bi puno osuđivali da je rodila dete. Ovako je bacila ljagu na celu porodicu – rekla je jedna od komšinica ove porodice.

U Centru javne bezbednosti Istočno Sarajevo rekli su, navodeći inicijale, da su prikupili operativna saznaja o mogućem čedomorstvu i zatim devojku pozvali u policijsku stanicu da utvrde šta se desilo.

-Tokom kriminalističke obrade ona je inspektorima priznala da je u blizini porodične kuće rodila živo muško dete i odmah ga udavila, a potom zakopala – pojasnili su u policiji.

Oni su dodali da su po naredbi Osnovnog suda Foča, u utorak na mesto ubistva izašli postupajući tužilac, sudski veštak i uviđajna ekipa Odeljenja kriminalističke policije CJB Foča.

Foto: Ilustracija / screenshot

-Tokom uviđaja nađeni su i ekshumirani ostaci beživotnog tela novorođenčeta, koji su prevezeni u prosekturu Univerzitetske bolnice Foča. Po naredbi tužioca biće obavljena sva potrebna medicinska veštačenja – istakli su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, policiji su meštani ovog sela prijavili da su ranije primetili da je Senada trudna, ali da odjednom više nema stomaka i da nisu čuli da je rodila.

-Policija je veoma ozbiljno shvatila ovu prijavu i tokom istrage potvrdili su navode ove prijave. Inspektori su ostali zgroženi kada su našli telo bebe, jer je bilo u fazi raspadanja – kaže izvor blizak istrazi.

On je pojasnio da je majka monstrum nakon što je priznala čedomorstvo u policiji rekla da je bio dečak i navela ko je otac bebe.

-Telo je bilo u takvom stanju da se nije moglo utvrditi da li je bilo muško ili žensko dete. Zbog toga je tužilac naredio da se obave veštačenja, kao i DNK analiza da bi se potvrdilo ko je otac – rekao je naš sagovornik.

Izbola bebu

Foču je i pre tačno pet godina šokiralo još jedno monstruozno ubistvo deteta. Tada je Nermina Bajrović nakon što je rodila bebu nožem ju je više puta izbola po grudnom košu i vratu, a telo bacila u poljski wc.

Nermina Bajrović
Foto: privatna arhiva / Privatna arhivaNermina Bajrović

Slučaj se otkrio kada je došla u bolnicu sa obilnim krvaranjem, te su doktori utvrdili da je nedavno rodila.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u