Društvo

SMRT MARKA (31) NA MALTI OTKRIVA MRAČNU TAJNU: Evo zašto navijači iz Srbije odlaze na ovo ostrvo

Objavljeno: 22.04.2017 | 12:19Izvor: Kurir

Slučaj Novosađanina Marka Ivezića Grbe (31), koji je pronađen mrtav u moru nakon pada sa litice početkom meseca na Malti, izazvao je sumnje da se radi o ubistvu, ali i otkrio tajne koje krije ovo ostrvo.

Policija sumnja da je Ivezić ubijen tako što je bačen sa litice u vodu, pa je pokrenuta istraga, a njegovo telo je nađeno u utorak u moru pored obale.

Na mestu pada je zatečena i lokva krvi, a kako su preneli malteški mediji on je pao sa litice visoke nekoliko metara na kamen u neposrednoj blizini obale.

Kako nezvanično saznajemo, Marko Ivezić bio je vatreni navijač Partizana, o čemu svedoče i fotografije na njegovim profilima na društvenim mrežama.

- Nije krio da je simpatizer Grobara. Posećivao je utakmice i družio se s navijačima. Na Malti postoji i grupa navijača pod nazivom „Grobari Malta“. Oni su se često sukobljavali sa navijačima drugih klubova. U poslednje vreme su pravili haos po Malti. Na Malti su ih nazivali vandalima - kaže naš sagovornik i dodaje da ne treba isključiti ni mogućnost da je nesrećni Ivezić stradao u još jednom obračunu navijača.

Kako navodi naš izvor, vođa grupe "Grobari Malta" je izvesni Aleksandar iz Novog Sada, odakle ih i ima najviše. Grupa broji između 50 i 100 navijača.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

Dalje se navodi da Srbi organizovano putuju na Maltu, radi obavljanja sezonskih poslova. Nisu svi koji idu navijači, ali većina im se kasnije pridruži, radi neke vrste zaštite koju dobiju ako im se pridruže.

Među njima je i veliki broj onih Srba koji se kriju od zakona u svojoj zemlji.

Uglavnom rade kao noćni čuvari po klubovima, konobari ili kuvari. Grupa "Grobari Malta" je inače od ranije poznata po izazivanju više incidenata kada su klubovi iz regiona gostovali na Malti, a jedan se dogodio pre dve godine kada su na ostrvu boravile pristalice Željezničara, a napali su i Hrvate koji su iste godine gostovali na Malti sa svojom reprezentacijom.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u