Društvo

SKANDALOZNO! Srpkinja ubila svoju bebu i dobila godinu dana kućnog zatvora!

Objavljeno: 27.08.2014 | 16:00Izvor: Telegraf.rs

Devetnaestogodišnja M.H. iz Subotice osuđena je na godinu dana kućnog pritvora zbog ubistva svog tek rođenog deteta. Prilikom izvršenja ovog krivičnog dela okrivljena je bila u stanju poremećaja izazvanog porođajem - izjavio je portparol Osnovnog suda u Subotici Danijel Kovač

Devetnaestogodišnja M.H. iz Subotice osuđena je na godinu dana kućnog pritvora zbog ubistva svog tek rođenog deteta koje se dogodilo pre skoro godinu dana.

Sporazum o priznaju krivičnog dela, prema rečima portparola Osnovnog suda u Subotici Danijela Kovača, sklopili su okrviljena i Osnovno javno tužilaštvo, a sud ga je potvrdio, te je okrivljena M.H. osuđena za izvršenje krivičnog dela ubistvo deteta pri porođaju. Na osnovu toga, izrečena joj je kazna zatvora u trajanju od godinu dana koja će se izvršiti tako što osuđena neće smeti da napušta prostorije u kojima stanuje.

Kovač je dodao da je tokom istražnog postupka utvrđeno da je okrivljena prilikom izvršenja krivičnog dela bila “bitno smanjeno sposobna da shvati značaj svog dela i da upravlja sa svojim postupcima”.

Foto-ilustracija: el.rs, Wikipedia/Elnaz6

Foto-ilustracija: el.rs, Wikipedia/Elnaz6

- Prilikom izvršenja ovog krivičnog dela okrivljena je bila u stanju poremećaja izazvanog porođajem. To su sve bile okolnosti koje su praktično dovele do kažnjavanja na ovaj način osuđene – rekao je Kovač novinarima.

M.H. uhapšena je početkom oktobra u Subotici pod sumnjom da je, 22. septembra 2013. godine, nakon porođaja, lišila života novorođenče muškog pola. Telo novorođenčeta muškog pola pronađeno je u ulici Sonje Marinković, u kontejneru za smeće.

Od tada, pa do hapšenja trajala je intenzivna akcija potrage za počiniocem ovog krivičnog dela, za koju je policija putem sredstava javnog informisanja tražila i pomoć građana.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u